Boganbefaling: Mine Første Eventyr

13.12.22
Vores børnekulturformidler Astrid anbefaler bøger I kan læse højt ”i det grønne”.

Julen er en vild tid for børn. 

Al den forventning, gøren klar, pynten op og spænding der bygger sig op over lang tid – for at munde ud i juleaften, som måske, måske ikke lever op til det, vi havde håbet.

Midt i julens hurlumhej, så kan det være dejligt at sætte sig et stille sted og læse højt af en god historie og sammen finde ro og nærvær.

Ved grantræets fod

I eventyret om Grantræet får børnene fortalt historien om Klumpe-Dumpe ved grantræets fod juleaften.

Hvis I har et juletræ, I kan læse højt ved, er det måske en god anledning til at introducere næste generation for nogle af vores helt store litterære klassikere?

Mine første eventyr

I Serien Mine Første Eventyr genfortæller Clara Wedersøe Strunge H.C. Andersens eventyr på en fin og tilgængelig måde, så også de lidt yngre børn kan være med – samtidig med at hun er tro mod sproget og poesien i fortællingerne.

Serien indeholder både nogle af de allermest kendte Andersen-eventyr og nogle lidt mindre kendte.

De anbefales fra 8-12 år, men kan godt læses højt ned til ca. 6 år – men vær opmærksom på, at nogle af dem har en ganske sørgelig slutning. Så tag jer tid til at tale om historien, når I har læst den.

Serien er i øvrigt smukt illustreret af kunstnere fra hele verden, hvis illustrationer også kan give anledning til at tale videre om eventyrerne.

Nyd de små stunder

Her i juletiden har vi på Biblioteket fortalt H.C. Andersens eventyr om Grantræet for børn og familier.

Og selvom den slutter – lidt sørgeligt måske - med ordene ”Forbi, forbi, og det bliver alle historier!” – så minder den også om at huske at nyde de små stunder, som bliver til minder, som bliver til historier, når de bliver delt med andre.

Glædelig jul og god højtlæsning!

Materialer