Maria Montell

Min tone i livet er tilbage med nye afsnit

Af Anonym
21.01.21
Mød Maria Montell og Moses fra VILD $MITH i de seneste episoder af bibliotekets musikpodcastserie.

2021s to første afsnit af Min tone i livet omhandler relationen mellem kærlighed, familie og musik. 

Genremæssigt er udgangspunktet henholdsvis bossa nova-jazz og hip hop, men i begge tilfælde har ét enkelt stykke musik fungeret som en afgørende bro mellem mennesker.

Gæster er Maria Montell og Moses Luxhøj fra poprap-gruppen VILD $MITH. 

Bossa nova går i arv

Maria Montell fik bossa nova ind i blodet som helt ung, hvor hendes far ofte spillede den rolige brasilianske musik om eftermiddagen. 

En af de plader, der kørte i flittig rotation, var den legendariske Getz/Gilberto med åbningsnummeret "The Girl from Ipanema" (1964).  

Kærligheden til bossaen hang ved og fandt vej ind i Marias egen musik, bl.a. landeplagen "Imens Hun Sang (Di Da Di)" (1996) og albummet Bossa For My Baby (2005).

Kærligheden til Getz/Gilberto har hun givet videre til sine børn. Og selvom deres ører ikke altid er pivåbne for "mors bossa", så er Maria overbevist om, at de en dag nok skal få smag for musikken. Når tiden er moden...

 

Den store kærlighed og den uopnåelige koncert

Det andet nye afsnit af Min tone i livet byder på en kærlighedshistorie, der næsten er en Hollywood-film værdig.

En kærlighedshistorie, der har Travis Scotts hip hop-banger "Goosebumps" (2016) som omdrejningspunkt.

Moses Luxhøj fra poprap-gruppen Vild $mith deler med sin kæreste et helt specielt forhold til sangen, som var soundtrack til deres første tid sammen.  

Siden er den blevet så betydningsfuld, at de kalder den "vores sang" og har givet den en helt central plads i deres bryllupsplaner. 

Men sangen har også fået et skær af uopnåelighed for Moses, fordi det aldrig er lykkedes ham at opleve Travis Scott live. Selvom han næsten har kunnet skimte scenen til hele to koncerter.

 

Følg Min tone i livet

Du kan høre alle afsnit af Min tone i livet her, ligesom du kan abonnere på podcastserien i din foretrukne podcast-app (søg på "Min tone i livet" eller "Biblioteket Frederiksberg").

Hør hvordan én enkelt sang fik betydning for Leonora Christina SkovKasper HoltenPelle Peter JencelRaske PengeLucy LoveBrian Holm og Jacob Mielcke - og mange, mange andre.

Nye afsnit udkommer hver onsdag morgen.  

Vil du også være med? 

Har du selv en god historie med et stykke musik, der har haft betydning for dig, og har du lyst til at fortælle om det i et afsnit af podcastserien?

Så send en mail til kulturformidler Morten Ammitzbøll på moam02@frederiksberg.dk.

Materialer