Podcasts for dig med børn fra 6 - 12 år

Find de afsnit i Højt at læse, der er målrettet til dig med børn mellem 6 og 12 år.

HØJT AT LÆSE -BØRNENE FRA SØLVGADE FORSVINDINGSNUMRE OG UBETINGET KÆRLIGHED

Fire børn og en papegøje er forsvundet. De er sidst set i Sølvgade 104 oG i Renée Toft Simonsens fantastiske og hjertevarme bog Børnene fra Sølvgade. Børnekulturformidler Ekin Samer fortæller, hvorfor Børnene fra Sølvgade er en vigtig bog, og hvad den kan lære os om familier, hemmeligheder, identitet, voksen/barn-relationen - og dét at føle sig anderledes. Og hør, om det lykkes bibliotekets litteraturdetektiv Morten Ammitzbøll at finde frem til de forsvundne børn.

 

HØJT AT LÆSE - SKOLESTART MED KAREN VAD BRUUN

I dette afsnit af helliger vi os helt og holdent til de børn, som på den eller anden måde har skolestarten inde på livet. Forfatter Karen Vad Bruun har skrevet ikke bare ét, men tre pragteksemplarer på bøger om livsovergangen fra børnehave til skole.

 

HØJT AT LÆSE - LÆSESTEDER OG FORDYBELSE

Vi har besøg af læseforsker, underviser og forfatter Kristiane Hauer, som ved en masse om fordybelse og rammer for læsning. Sammen snakker Lærke og Kristiane om børns tidlige læseoplevelser i højtlæsningen og den senere selvlæsning – og hvad hjørner har med det hele at gøre.

 

 

HØJT AT LÆSE - HVAD SKAL VI OVERHOVEDET LÆSE?

I dette afsnit går turen ud i det blå med buschaufføren Tom og hans kone Bus-Birte. Det er naturligvis ikke tilfældigt. For Tom minder stærkt om en karakter i en børnebog, som dagens gæst anbefaler.
Det er kulturformidler Michelle Riis Michaelsen. Lærke har stillet hende en udfordring: Hvad skal man f.eks. læse højt for sine børn, hvis man som forælder gerne vil underholdes?

 

HØJT AT LÆSE - EN FORTÆLLING OM HØJTLÆSNING, SAMHØRIGHED OG LÆSEGLÆDE

I dette afsnit skal vi på besøg i bibliotekets kælder, hvor vi gemmer de allerældste bøger.
Nicoline Dahlberg er børnelitteraturformidler på Biblioteket Frederiksberg. Hun fortæller i dette afsnit om en særlig oplevelse med højtlæsning, som indkapsler noget af det, højtlæsning for selvlæsende børn kan: skabe samhørighed og læseglæde.

 

HØJT AT LÆSE - KOM MED TIL SÆRLIGE LÆSESTEDER!

Børnekulturformidler og læser Anne Mette Erbs har en forkærlighed for bøger, hvor man rejser særlige steder hen. I dette afsnit rejser vi både til en kærlig favn af familie, den eventyrlige Glimmerdal og ikke mindst en magisk boghandel. Lærke og Anne Mette kommer med forslag til, hvordan bøgernes steder kan inspirere til højtlæsningen og på den måde åbne bøgerne for børnene

 

Flere podcasts

Højt at læse

Podcasts for dig med børn fra 0 – 5 år

Find de afsnit i Højt at Læse, der er målrettet til dig med børn mellem 0 og 5 år.