Whitney (foto: Filmstriben)
Whitney (foto: Filmstriben)

Tre storslåede musikdokumentarfilm

Se film om og med Amy Winehouse, Whitney Houston og Iggy Pop.

På bibliotekernes streamingtjeneste Filmstriben kan du se masser af film med musik som omdrejningspunkt.

Der er både koncertoptagelser, spillefilm og musikdokumentarer. 

Vi har udvalgt tre musikdokumentarfilm, som alle er en stor anbefaling værd.

Amy

Amy (foto: Filmstriben)

Oscarvindende dokumentarfilm om den nu afdøde sangerinde Amy Winehouse. 

Vi følger den unge kvinde gennem karrierens og privatlivets op og nedture.

Filmen er stykket sammen af klip med hende selv, hendes familie og samarbejdspartnere. Vi få således et indblik i den pris, som Amy betalte for sin popularitet.

Hendes problematiske privatliv og alkoholmisbrug er på forsiden af alverdens sladderspalter, og det er hjerteskærende at se, hvordan sangerinden med den helt unikke stemme bukker under for det enorme pres og dør i en alder af 27 år.

Se den, hvis du er til en interessant, men også sørgmodig, dokumentarfilm. 

Whitney

Whitney Houston (foto: Filmstriben)

Den fænomenale sangerinde Whitney Houston (1963-2012) er indehaver af flest rekorder i musikhistorien nogensinde. På verdensplan solgte hun over 200 millioner albummer og hendes status som verdensstjerne blev kun cementeret yderligere af, at hun spillede med i adskillige blockbusterfilm.

Den umådeligt omfattende karriere fik dog en brat ende, da Houston blev fundet død i et badekar i en alder af kun 48 år. I Whitney fortæller den Oscar-vindende instruktør Kevin MacDonald historien om stortalentets op- og nedture, og undersøger hvordan og hvorfor det dog kunne ende så galt.

Det er lykkes ham at få interviews med den nærmeste familie, venner og kollegaer, og resultatet er et ekstremt dragende og bevægende portræt af en af vor tids største sangerinder.

Se den her.

Gimme Danger

Den ikoniske sanger Iggy Pop - med det borgerlige navn James Osterberg - er den gennemgående fortæller i denne musikdokumentar om bandet The Stooges. 

Rockbandet blev grundlagt i 1967 og gennem interviews, arkivmateriale og koncertoptagelser, følger vi bandets opstart og tumultariske år.

Dokumentaren er instrueret af Jim Jarmusch, og han får historien til at virke vedkommende.

Man ser tydeligt, hvordan bandets rå musik og ultrakorte riffs har haft indvirkning på eftertidens musikhistorie og har cementeret The Stooges som et af de vigtigste præpunk-bands.

Iggy Pop er en god fortæller, som med et glimt i øjet fortæller om hans vej fra trommerne til at blive forsanger i the Stooges.

Se den, hvis du er til en legendarisk rockdokumentar.

Flere musikdokumentarfilm

Filmstriben har over 100 andre musikfilm, som du kan se online og helt gratis - log på med dit CPR-nr. og din bibliotekskode.