Foto: Lasse Uttrup
Foto: Lasse Uttrup

"Jeg havde det som om, at navnet Bjørn Svin var navnet på min storebror"

Af Anonym
14.02.20
Romanaktuelle Jacob Skyggebjerg blev afhængig af elektronisk musik, da han opdagede Bjørn Svins techno-hymne "Mer Strøm". Hør ham fortælle i det seneste afsnit af bibliotekets musikpodcast Min tone i livet.

"Det er som om, det er mig - en anden version af mig - der har lavet det nummer. Fordi det kommer direkte fra mit centrum."

Forfatteren Jacob Skyggebjerg er aktuel med romanen Der går min klasselærer. I den anledning er han denne uges gæst i bibliotekets musikpodcast Min tone i livet. 

Midt i en eurodance-tid 

Der går min klasselærer foregår i et søvnigt østjysk landsbysamfund meget a la det, Jacob Skyggebjerg selv voksede op i.

Her oplevede han eurodance-epidemiens hærgen omkring årtusindskiftet med navne som Infernal, DJ Alligator og Barcode Brothers.

Musik, Jacob hørte så højt, at væggene rystede, og radioen begyndte at ryge.

(Mer) Strøm i stalden

Det hele begyndte dog med Bjørn Svins techno-hymne "Mer Strøm" fra 1997, som Jacob hørte på en gammel Beomaster-receiver i barndomshjemmets stald.

Nummeret kickstartede Jacobs interesse for elektronisk musik - og hvem ved, måske er det i virkeligheden en hemmelig forløber for den maniske og overstadige eurodance?

Flere toner i livet

Dyk ned i Min tone i livet-bagkataloget og hør andre forfattere fortælle om en sang, der fik en særlig betydning for netop dem.

Hør fortællinger fra Leonora Christina Skov, Tine Høeg, Johan Davidsen og Jamal Bendahman - og mange, mange andre.   

OM ROMANEN

Der går min klasselærer udkommer på Forlaget Gladiator fredag d. 28. februar.

Om bogen:

Løsning, 2000. Den livstrætte folkeskolelærer Erling er blevet ramt af forelskelsens sindssyge. Subjektet: Eleven Mira i den niendeklasse, han er klasselærer for. Pludselig findes der en mening med tilværelsen, og i følelsernes og sansningernes voldsomme rus, glemmer han sit ansvar overfor såvel eleverne, som overfor sin hustru Irma, der intet aner om alt det, som foregår i ham.

Læs mere her og hør Jacob Skyggebjergs Spotify-liste med musik, der har inspireret arbejdet med bogen.