Leif Sylvester fandt sit musikalske udtryk, da han hørte en Ry Cooder-sang

Af Anonym
30.08.20
Skuespilleren, kunstneren og musikeren er ugens gæst i bibliotekets podcastserie Min tone i livet.

Multikunstneren Leif Sylvester Petersen er kendt for sine malerier og skulpturer, roller i bl.a. Taxa, Rocking Silver og Pusher 2, sit spektakulære gadecirkus - og så står han sammen med Erik Clausen bag den eviggrønne "Mormors kolonihavehus". 

Musikalsk er hans varemærke en original blanding af Giro 413, spillemandsmusik, blues, rock og jazz.

Og som han fortæller i ugens afsnit af Min tone i livet, bibliotekets musikpodcast, så havde hans musikalske udtryk nok lydt anderledes, hvis det ikke havde været for Ry Cooders "He'll Have to Go" (1976).

Cooders tex mex-udgave af countryklassikeren var en åbenbaring for Leif, og særligt samspillet mellem harmonika og saxofon var så inspirerende, at det blev et fast element i Leifs band Sylvester & Svalerne.

Og hvem ved, måske sangen også spøgede i baghovedet, da Leif og Erik Clausen skrev "Mormors kolonihavehus"? 

Følg Min tone i livet

Du kan høre alle afsnit af Min tone i livet her, ligesom du kan abonnere på podcastserien i din foretrukne podcast-app (søg på "Min tone i livet" eller "Biblioteket Frederiksberg").

Hør hvordan én enkelt sang fik betydning for Leonora Christina SkovKasper HoltenPelle Peter JencelRaske PengeLucy LoveBrian Holm og Jacob Mielcke - og mange, mange andre.

Vil du også være med? 

Har du selv en god historie med et stykke musik, der har haft betydning for dig, og har du lyst til at fortælle om det i et afsnit af podcastserien?

Så send en mail til kulturformidler Morten Ammitzbøll på moam02@frederiksberg.dk.

Materialer