Lysende klassikere

08.01.20
Et storlæsende fællesskab af frederiksbergborgere har udvalgt klassikere til dig

Når biblioteket åbner fredag den 10. januar 2020 kl. 10 vil du møde et særligt udvalg af klassikere, idet du træder ind af døren. Ved tre runde borde kan du gå på opdagelse i en lysende klassikersamling udvalgt af bibliotekets læsefællesskab.

Læsefællesskabet består af frederiksbergborgere, som gennem vinteren har læst, diskuteret og udvalgt et sæt af bøger, som har klassikerstatus lige netop for dem hver især her på Frederiksberg.

Nu kan bøgerne lånes med hjem og læses, men du kan også blot kigge, røre, vende og blive belyst af de mange udsagn, som læsekredsen sender af sted i forhallen omkring bøgerne.

Udstillingsdesign skabt af læsere

Udstillingsdesignet er afstemt efter hovedbibliotekets originale art-deco-interiør fra 1935 og udarbejdet i tæt samarbejde med deltagerne i læsefællesskabet. Det består af glas og stål, lamper og lysende plexiglaskuber og hver af de 150 titler er pakket ind som en gave til dig.

På de forskellige flader finder du læsekredsens iagttagelser og diskussioner i en kondenseret form. Alle bøgerne venter på at blive lånt med hjem af dig.

Klassikertiltaget er muliggjort af en donation fra brancheforeningen Danske Skønlitterære Forfattere.

Mere info om læsekredsens arbejde her: fkb.dk/nyheder/nyt-fra-biblioteket/logbog-laesekreds-om-klassikere