I samarbejde med Dickens Selskabet inviterer biblioteket til læsekreds om 'Store forventninger' (foto: Heritage Auction Gallery / Picryl / Public Domain)

Ny læsekreds - Charles Dickens 'Store forventinger'

21.08.23
FÆLLESSKAB - Deltag i Biblioteket Frederiksbergs læsekreds om Charles Dickens mesterværk.

**Læsekredsen er fuldt booket. Du kan komme på venteliste. Skriv til soho06@frederiksberg.dk**

Nu har du muligheden for - én gang for alle - at få styr på et hovedværk i verdenslitteraturen, Charles Dickens Store Forventninger (1861 - dansk oversættelse Niels Brunse 1999).

Dickens er sjov og livskundskab, melodrama og socialkritik, dramaturgi og persongalleri. Men for selv den mest ihærdige læser kan de næsten 500 siders 1800-tals-overflod virke skræmmende, og være noget, der får lov at være 'en bog alle bør kende'.

Dit folkebibliotek står til tjeneste og vil - ved at udnytte fællesskab og andre læseres inputs - bringe dig sikkert igennem, så Store forventninger kommer ind i bevidstheden og bliver en selvfølgelig referenceramme for dig. Og en bog du faktisk har læst.

"Tænk bare, hvis én bestemt dag blev taget ud af det [livet], hvor anderledes dets forløb så ville være blevet. Hold inde du som læser dette, og tænk et øjeblik på den lange kæde af jern eller guld, af torne eller blomster, som aldrig ville have bundet dig, hvis ikke dens første led var blevet dannet en mindeværdig dag."

- Dickens er læserens forfatter - Charles Dickens: Store forventninger (1861, dansk oversættelse Niels Brunse 1999), side 72.

 

Pumblechook

Med kyndig litterær støtte og under uformelle og selskabelige rammer samler en mindre gruppe af Frederiksberg-læsere alle detaljerne, personerne og forbindelserne sammen, så vi i fællesskab kommer frem til en slags social Dickens-læsning anno 2023. Vi kalder det hele for Pumblechook, efter en af de mange personer (med flotte navne) i Store forventninger.

Hen over efteråret 2023 læser gruppen den betagende roman om drengen Pip og hans opstigen og fald i Victoriatidens nådesløse England. Det sker i tre bidder, og deltagerne har god tid og vidt rum til at læse og indoptage forud for møderne, hvor forskellige iagttagelser og perspektiver mødes.

Læsekredsen afholdes i et samarbejde med bibliotekets gode venner i Dickens Selskabet. De vil stå for korte inspirationsoplæg om Dickens, og give ekstra indfaldsvinkler til den fælles læsning.

Der er få pladser, men til gengæld lover biblioteket de helt rigtige rammer og helt unikke betingelser for en fælles, faglig, fantastisk læsning, du ikke finder nogen andre steder. Deltagere har mulighed for at låne et eksemplar af Store forventninger gennem perioden. Og så er det gratis.

 

Tilmeld dig

For at få en plads i læsekredsen skal du skrive en mail til bibliotekets litteraturformidler Søren Langager Høgh (soho06@frederiksberg.dk). Fortæl gerne lidt om dine læsevaner og dit kendskab til Charles Dickens - er du slet ikke kommet til ham endnu, er det en fuldt gangbar vej ind i fællesskabet.

Alle er velkomne. Eneste forudsætning er, at du er åben og nysgerrig på at læse og mødes med andres læsning. Du skal være klar på at læse og forberede dig.

___________________________________________________________________
 
PUMBLECHOOK 
Læsekreds om Charles Dickens roman Store forventninger (1861) i Niels Brunses oversættelse
Onsdag den 27. september 2023 18-20
Onsdag den 11. oktober 2023 18-20
Onsdag den 1. november 2023 18-20
 
Begrænsede pladser. Tilmelidng til soho06@frederiksberg.dk
Dickens Selskabet & Biblioteket Frederiksberg
• Læsekredsen er ny og mødes tre gange
• Deltagelse er gratis, tilmelding nødvendig, pladser fordeles efter først til mølle-princippet
• Læsekredsener åben for alle læsere, høj som lav, enhver er velkommen
___________________________________________________________________
 

 

Materialer