Du kan møde Harald Voetmann på Biblioteket Frederiksberg (foto: Sara Galbiati, Gyldendal Medie, 2022)

Ny læsekreds - mød Harald Voetmann

Af Anonym
19.10.22
VÆR MED - Deltag i Biblioteket Frederiksbergs eksklusive læsekreds i selskab med Harald Voetmann og hans hovedværk Vågen (2010).

*** Læsekredsen er fuldt booket. Skriv til soho06@frederiksberg.dk for at komme på venteliste. Biblioteket Frederiksberg byder løbende på nye læsekredse.***

Harald Voetmann (f. 1978) har de seneste 20 år markeret sig blandt de fremmeste stemmer i dansk samtidslitteratur.

Flere af hans bøger, der tæller prosa og lyrik i en vifte af formater, tager afsæt i antikken og hæver fortidens vanvittige tankegods og livsbetingelser ind i vores nutiden, som på mange måder er lige så vanvittig, måske mere? Altid foregår det i en afsøgende og yderst original form, der overrasker enhver læser. Harald Voetmanns roman Vågen (2010) om den romerske naturhistoriker Plinius den Ældre var indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris samt en række andre priser. Bogen er oversat og udgivet på det engelske og amerikanske bogmarked i 2021.

Onsdag den 16. november 2022 får Biblioteket Frederiksberg besøg Harald Voetmann, når han deltager i en eksklusiv læsekreds sammen med en sluttet gruppe af velforberedte læsere. I fællesskab dykker vi ned i de mageløse sætninger i romanen Vågen.

Nok er Vågen en historisk roman - vel sagtens exofiktion - men det er ikke en historisk roman, som du kender den: Teksten er stemningsproppede brudstykker af et sind i en fjern fortid - begge dele markant anderledes end vores samtid. Og så alligevel - man klikker helt og aldeles med Plinius den Ældre.

"Verden, det store, forbandede bål, tager til i omfang [...] Snart vil flammerne have bredt sig så vidt, at ingen kan se ende på dem, og intet bibliotekt vil stå tilbage i blandt dem"

- Plinius den Ældre er pessimist // Harald Voetmann: Vågen (2010), side 32

Læsekredsen vil også rette blikket ud i Harald Voetmanns øvrige forfatterskab, herunder det seneste bogpar Parasitbreve (2022) og Hetærebreve (2022). Og så selvfølgelig ikke mindst forfatterens satiriske facebook-profil Marie Kat, som har en stor følgerskare. Den er om, af og med Harald Voetmanns kæledyr - eller i kattens egne bimlende ordblinde formulering: "spesialiseret (dyregjord) kæle person".

 

- Harald Voetmanns kat har sin egen facebook-profil for viderekomne
Der er få pladser i læsekredsen, men til gengæld lover biblioteket unikke betingelser for en reel samtale mellem læser, forfatter og andre læsere. Og så er det gratis.

Tilmeld dig

For at få én af de stærkt begrænsede pladser i læsekredsen skal du skrive en mail til bibliotekets litteraturformidler Søren Langager Høgh (soho06@frederiksberg.dk). Fortæl meget gerne lidt om dine læsevaner og dit kendskab til Harald Voetmanns bøger - er du slet ikke kommet til dem endnu, er det også en gangbar vej ind i fællesskabet.

Antikken i teksten

Læsekredsen om Vågen kalder vi Antikken i teksten, og du vil som deltager indgå i et samråd med Harald Voetmann, andre læser og bibliotekets litteraturformidlere. Sammen udpeger vi bogens mange højdepunkter med fokus på den antikke fortid bogen er svøbt i.

Harald Voetmann vil undervejs læse højt fra bogen, og vi vil sammen undersøge emner som fortid, nutid, humor, vrede, sarkasme, storhedsvanvid, næseblod, fakta og fiktion, Mennesket, klam materie, stemmeskift, kropsvæsker, antikkens verdenssyn og forestillinger og meget, meget andet.

Vi vil finde svar på, hvad "antikken" indebærer i teksten, og hvad det er ved sætninger i Vågen, der har begejstret og forundret mange læsere og anmeldere gennem årene. Som deltager kommer du helt tæt på én af Danmarks bedste forfattere, og du får mulighed for at vende din egen Vågen-læsning med andre skarpe læsere.

Læsekredsen henvender sig til dig, der er Harald-fan men i lige så grad dig, der er førstegangslæser, og søger en dør ind i et stort og rigt forfatterskab.

___________________________________________________________

Læsekreds: Antikken i teksten

Eksklusiv læsekreds med Harald Voetmann
Onsdag den 16. november 2022 kl. 19-21
Biblioteket Frederiksberg, hovedbiblioteket, Falkoner Plads 3, 2000 Frederiksberg
Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond
• Læsekredsen mødes én gang
• Deltagelse er gratis, tilmelding nødvendig, pladser fordeles efter først til mølle-princippet
• Læsekredsen tager udgangspunkt i et kortfattet forberedelsesmateriale
• Det er ikke nødvendigt at have læst hele Vågen (selvom det selvfølgelig er en god idé)

 

________________________________________________________________________

 

 

Tidligere læsekredse i samme format:

Sorgen i teksten med Caroline Albertine Minor 
Magten i teksten om Franz Kafka med oversætter Karsten Sand Iversen 
Kærligheden i teksten med Suzanne Brøgger 
Æren i teksten om Njals saga med oversætter Kim Lembek
Pengene i teksten med Asta Olivia Nordenhof 
Alderen i teksten med Dorrit Willumsen 
Arven i teksten med Kristian Bang Foss 
Tiden i teksten om Haruki Murakami med oversætter Mette Holm
Undergangen i teksten med Johanne Lykke Holm

 

Materialer