Fjernlån fra andre biblioteker

Hvis du vil låne fx en bog, som vi ikke har på Biblioteket Frederiksberg, kan du måske bestille den som fjernlån fra et andet bibliotek.

Bestil i god tid

Når du bestiller bøger mv. fra andre biblioteker, tager det typisk op til 10 dage fra du bestiller, til reserveringen er klar til dig, hvis bogen er hjemme på det långivende bibliotek. Hvis materialet derimod er udlånt på det bibliotek, vi bestiller hos, kan det tage et par uger eller måneder, førend det er klar til dig.

Egedal Bibliotekerne har produceret en animationsfilm der viser, hvad der egentligt sker, fra du reserverer en bog via bibliotek.dk  til den bliver stillet op på reserveringshylden på dit lokale bibliotek:

Afhentningsfrister

Reserveret fjernlån står, som øvrige reserveringer, til afhentning i 5 dage, inden det sendes retur til det bibliotek, vi har lånt det fra. Vær derfor opmærksom på afhentningsfristen, så du ikke risikerer at gå glip af en bog, vi har bestilt fra fx Frederikshavn eller Statsbiblioteket.

Fornyelse af fjernlån - altid med forbehold

Fjernlån kan fornyes et antal gange med mindre lånet er hjemkaldt fra det långivende bibliotek. Bemærk, at det altid er det långivende biblioteks fornyelsesregler, som gælder. Det betyder, at hvis det långivende bibliotek f.eks. kun tillader fornyelse tre gange, vil lånet blive hjemkaldt, hvis du forsøger at forny det mere end tre gange. Derfor kan det være en fordel først at forny fjernlån umiddelbart før afleveringsfristen

Du skal dog også være opmærksom på, at fornyelse af fjernlån altid er med forbehold. Når du fornyer, sender bibliotekssystemet en forespørgsel afsted til det långivende bibliotek, og der kan gå op til et par dage, inden der kommer endeligt svar retur.  Så selvom du umiddelbart får besked om, at dit fjernlån er fornyet, kan du godt modtage en ny besked på mail eller sms om, at fornyelsen blev afvist af det långivende bibliotek, og derfor skal afleveres. Hvis fornyelsen afvises, vil du altid får 14 dage til at aflevere i.  

Kontakt os gerne, hvis du er i tvivl - du kan skrive direkte til Biblioteket-materialeflow@frederiksberg.dk

Aflevering af fjernlån

Fjernlån, du har lånt gennem os, skal også afleveres hos os, da udlånet til dig er registreret i vores system. Hvis du afleverer et fjernlån fra fx CBS direkte på CBS, vil det ikke fremgå af din lånerstatus hos os, da de forskellige bibliotekssystemer ikke er integrerede.

Skulle det alligevel ske, skal du altid give os besked, så vi kan slå materialets status op på det pågældende bibliotek og fjerne det fra din lånerstatus her hos os, hvis det er kommet retur.