Bibliotekets litteraturformidler Anders med Solvej Balles 'Om udregning af rumfang'
Bibliotekets litteraturformidler Anders med Solvej Balles 'Om udregning af rumfang'

Boganbefaling: Om udregning af rumfang

17.04.23
Bibliotekets formidler Anders anbefaler første bog i Solvej Balles septologi.

Det er ikke fordi, fortællingen i Solvej Balles Om udregning af rumfang aldrig er hørt før: Hovedpersonen oplever pludselig at vågne op til den samme dag hver dag, og vedkommende er den eneste, der er klar over det.

Derfor er det ikke som sådan plottet i Om udregning af rumfang I, der gør bogen til en stor læseoplevelse. Men måden, Solvej Balle skildrer de oplevelser og de overvejelser, hendes hovedperson gør sig undervejs, gør bogen til en lidt uventet pageturner.

Spørgsmål og svar

For ud over absurditeten i at gennemleve den samme dag om og om igen, hvilke muligheder har man, når ens elskede og omverdenen ikke ved, at tiden er gået i stå. Og hvordan lever man selv med denne viden? Det er nogle af de spørgsmål hovedpersonen i Om udregning af rumfang I stiller sig, og både spørgsmålene og svarene er virkelig fascinerende!

Om udregning af rumfang I, II og III vandt Nordisk Råds Litteraturpris i 2022, og det er synes fuldt fortjent, da bogen er en vedkommende eksistensfortælling om betydningen af tid og relationer.

Foto: Ib Helles Olesen / Forfatterweb

Skønlitteratur på P1

Solvej Balle er gæst hos Nanna Mogensen og giver en eksklusiv forpremiere på det femte bind i Om udregning af rumfang-serien. 

Hør programmet her

Materialer