Kim Blæsbjerg

De Gyldne Laurbær 2024

05.02.24
Hjertelig tillykke til Kim Blæsbjerg, der vinder De Gyldne Laurbær for romanen ”De bedste familier”

Kim Blæsbjergs roman kredser om livet på og omkring kemikaliefabrikken Cheminova i Vestjylland. Det er en fortælling om overgangen fra efterkrigstid til moderne velfærdssamfund. Om mænds store planer og kvinder, der ikke bare vil følge med. Romanen kredser om, hvordan mennesker kan tabe stort midt i det fremskridt, de ellers er en del af.

En fabrik og en familie på godt og ondt

Historien er fortalt detaljeret med mange ord og stor grundighed. Cheminova kender mange for et stort antal sager om forurening. Kim Blæsbjerg formår nuanceret gennem romanen at fortælle historien om fabrikken og menneskerne omkring den. Samtidig med at bogen fortæller om en brydningstid i efterkrigens Danmark, suges læseren ind i to familier og deres liv på godt og ondt.

Prisbelønnet forfatter

Romanen har modtaget Jyllands-Postens skønlitterære pris og er nomineret til DR Romanprisen 2024. I 2023 sikrede Apple Tree Productions sig rettighederne til at omdanne De bedste familier til en tv-serie. De Gyldne Laurbær uddeles årligt af Foreningen De Gyldne Laurbær og er baseret på en afstemning blandt samtlige danske boghandlere.

Læs mere om Kim Blæsbjerg og hør interview med forfatteren på Forfatterweb.

 

Materialer