Foto: Filmstriben
Foto: Filmstriben

Filmanmeldelse: Love Actually

Så blev det endelig jul! Bibliotekets Thomas Hjort Engstrøm har set og anmeldt den stjernespækkede jule-nyklassiker.

Love Actually er en julekomedie fra 2003, som foregår i ugerne op til jul. I filmen medvirker kendte britiske skuespillere som Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth, Alan Rickman og Rowan Atkinson.

I filmen følger man forskellige par ved juletid i London. Det handler om deres forhold til hinanden, deres arbejde og deres gøremål.

Filmen springer rundt mellem de forskellige par, så der kun bliver fortalt små enkelte historier i modsætning til en større fortælling.

Til gengæld bliver de små enkelte dele flettet sammen, da personerne mødes på kryds og tværs.

Der er derfor masser af hovedroller og biroller, som deles om skærmtiden i Love Actually, hvis formål tydeligvis er at være sjov og rørende og sætte folk i julestemning.

Dygtige skuespillere

Selvom filmen samlet set er fjollet, er den også meget hyggelig og har sine sjove øjeblikke. Jeg synes bare, der er lidt for langt i mellem dem, når nu filmen varer lidt over 2 timer.

Der er mange kendte ansigter i filmen, som for mig er positivt, da det kan få mig til at se en film, der normalt ikke er min genre.

Og det er skam også dygtige skuespillere. Nogle af dem er ret sjove, men der er stadig for langt mellem grinene.

Der spilles masser af julemusik i filmen, hvilket også er positivt, da det løfter julehumøret.

Gode hensigter

Generelt synes jeg, filmen har gode hensigter, men den rammer mig ikke så meget, som den burde. Muligvis fordi jeg ikke rigtig tilhører målgruppen.
 
Se selv filmen og bedøm, især for at opleve skuespillerne.

Jeg giver filmen 3,5 stjerner ud af 6

Se filmen på Filmstriben - bibliotekernes streamingtjeneste.

Materialer