SCIFI SNAK live på Frederiksberg Hovedbibliotek
SCIFI SNAK live på Frederiksberg Hovedbibliotek

SCIFI SNAK og George Orwell indtog biblioteket

22.11.22
Podcastserien om science fiction-litteratur optog afsnit #100 live på Hovedbiblioteket.

Tech-journalisterne Anders Høeg Nissen og Jens Poder har i næsten et årti stået bag podcastserien SCIFI SNAK, hvor de læser og snakker om science fiction-romaner - én bog ad gangen.

Igennem årerne er det blevet til et guldrandet arkiv af topkvalificerede og hjerteblodsdryppende companion pieces til Margaret Atwood, William Gibson, Ursula K. Legin, Neal Stephenson, Svend Åge Madsen og mange, mange flere.

Efter 99 afsnit stod podcasten foran et skarpt hjørne. Det blev rundet og behørigt fejret tirsdag d. 8. november på Frederiksberg Hovedbibliotek. 

Omgivet af konfettirør, mikrofonstativer og et veloplagt publikum optog SCIFI SNAK afsnit #100 og gjorde status over nogle af højdepunkterne fra seriens (første!) ti år.

Hør hvordan det lød lige her: 

SCIFI SNAK (Anders Høgh Nissen & Jens Poder)

SCIFI SNAK (Anders Høgh Nissen & Jens Poder)

Den ultimative dystopi

Der blev selvfølgelig også snakket science fiction-litteratur. 

Inden optagelsen havde podcastens lyttere deltaget i en afstemning om, hvilken bog værterne skulle tage under kyndig behandling i afsnit #100.

Valget faldt på George Orwells klassiker 1984

En udødelig klassiker om overvågning, tankekontrol og frihed, som værterne dissikerede med lige dele vid, bid og begejstring.


Bonusinfo: #2-4 på lytternes ønskeliste var henholdsvis: 

Robert Heinleins Starship Troopers
Neal Stephensons The Diamond Age
Orson Scot Cards Enders Game.

SCIFI SNAK anbefaler

Anders Høeg Nissen og Jens Poder har kurateret en bogsamling med det bedste science fiction særligt til Biblioteket Frederiksberg.

Samlingen har de døbt "En anden verden" og i den finder du cremen af cremen - verificeret af SCIFI SNAK - og selvfølgelig lige til at låne med hjem.

Find bøgerne på Hovedbiblioteket og lyt til dette særafsnit, hvor SCIFI SNAK fortæller om udvalget.  

 

Materialer