Foto fra tv-serien "Natportieren" på Filmstriben

Tv-serier du kan streame uden abonnement

Du behøver ikke altid abonnement på en streamingtjeneste for at se fremragende tv-serier. Bibliotekernes online tilbud, Filmstriben, samt DR TV ligger inde med mange timers god underholdning, som er frit tilgængeligt.

Dramaserier

Filmstriben har et godt udvalg af dramaserier. Her kan du f.eks. se den anmelderroste danske serie 1864, den norske Halvbroderen eller den engelske serie Forsvundet.

Susanne Biers Natportieren, baseret på John Le Carres roman, er et bud på en tv-serie med masser af drama i en moderne spionhistorie. Her ses Tom Hiddleston i hovedrollen som den hemmelige agent Jonathan Pine, der vikles ind i det beskidte spil mellem våbenhandlerne, efterretningstjenesten og politikere.

Seriens skurk, Roper, spilles iskoldt af Hugh Laurie. I bedste 007-stil er der masser af smukke lokations og naturligvis en skøn pige (Elizabeth Debicki), som ikke gør agentens arbejde nemmere.

Se Natportieren her eller dyk ned i Filmstribens udvalg af tv-serier.

Krimiserier

Filmstriben byder også på en række fængslende krimiserier fra Norden: Fra Sverige kommer tv-serien om Maria Wern og hende kolleger fra hos det gotlandske politi, og i 32 andre afsnit kan du følge den svenske efterforsker Kurt Wallander.

Norge har detektiven Varg Veum, som opklarer sager om narkohandel, prostitution, insiderhandel, utroskab, jalousi og mord. Den danske tv-serie Den som dræber er også at finde på Filmstriben.

Klassikere og nye tv-serier på DR TV

I årtier har DR lavet tv-serier, der har samlet danskere foran skærmen hver søndag i den bedste sendetid. Mange af disse serier er frit tilgængelige på DRs hjemmeside. Det er også muligt at se Orkestret, Carmen CurlersDitte & LouiseNår støvet har lagt sig, Arvingerne og Krøniken m.fl.

Endvidere kan man få et gensyn med klassikere som Rejseholdet, Matador og Ørnen.

Se hele udvalget af tv-serier på DR TV her.

Tilmeld dig bibliotekets nyhedsbrev med film og serieanbefalinger

Biblioteket har i december 2023 lanceret et nyhedsbrev, hvor du får anbefalinger til film og serier, du kan se helt uden betaling eller abonnement.

Nyhedsbrevet udsendes én gang om måneden, og du vil bl.a. kunne finde anbefalinger til: 

  • krimier
  • historiske dramaer
  • nye film og serier
  • film og serier om aktuelle temaer og hændelser.

Kun film og serier du kan se gratis

Der vil kun være anbefalinger til streamingtjenester, som man ikke behøver betale abonnement for at benytte som DR TV, Pluto TV, YouTube og Filmstriben.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her