Nikolaj Nørlund fortæller om sangtekster til Biblioteket Frederiksberg

Nikolaj Nørlund synger og læser

Af Anonym
26.01.23
Hvad læser Nikolaj Nørlund? Og hvad er en sangtekst? Vi har spurgt manden med guitaren.

Biblioteket Frederiksberg havde i december besøg af Nikolaj Nørlund og hans Gibson-guitar. Sammen gav de en unik koncert - af karsken bælg og 100% uden strøm.

Nikolaj Nørlund deltog også i en læsekreds med en gruppe velforberedte Frederiksberg-læsere, der i plenum gennemlyste en håndfuld af hans sangtekster.

Alle koncertdeltagerne havde mulighed for at sende et sangønske forud for den intime koncert. Biblioteket sørgede for at præsentere Nikolaj Nørlund for deltagernes liste med hits og også en række sjældenheder, og han kvitterede med at spille flere af dem.

En af fordelene ved en strømløs solokoncert er, at setlisten kan justeres og ændres løbende uden de store problemer - i hvert fald hvis man hedder Nikolaj Nørlund.

Til koncerten blev der også plads til Nikolaj Nørlunds danske version af Bob Dylan-klassikeren "Standing in the Doorway" (1997). "Grædende i døren" hedder den på dansk.

Nikolaj Nørlund spillede for et talrigt publikum på Biblioteket Frederiksberg 7. december 2022.
 

Hvad er en sangtekst?

Biblioteket nåede også at interviewe Nikolaj Nørlund. Herunder kan du høre ham indkredse, hvad en sangtekst er og hvad der gør en god sangtekst.

Det er en tekstgenre, der måske mest umiddelbart ligger i forlængelse af lyrik, men i læsekredsens samtale og udlægning blev det tydeligt, at der også er store forskelle - og oveni overlap til andre genrer.

Hvad læser Nikolaj Nørlund?

På videoen herunder fortæller Nikolaj Nørlund om en ny plade med Radiohead-sideprojektet The Smile og to - meget forskellige - forfattere, hvis bøger han læser netop nu.

Den ene forfatter kan Nikolaj Nørlund identificere sig med, mens den anden er et helt andet sted i en helt anden krop. Begge dele, siger Nikolaj Nørlund, er interessant.

Nikolaj Nørlund læser:

1. Cecilie Lind: Pigedyr (2022)  
2. Per Petterson: Mænd i min situation (2018)
3. Per Petterson: Jeg nægter (2012)
 

 

Vær med

Biblioteket Frederiksberg udbyder løbende nye læsekredse og læsefællesskaber. Pt. afvikler vi et læsefællesskab om Homers Illiade i samarbejde med Betty Nansen Teatret. Følg med på fkb.dk eller i bibliotekets nyhedsbrev, hvis du vil være med i kommende læsekredse. Alle er velkomne.