Masser af bøger til dig på Godthåbsvej

Bliv inspireret på Danasvej og Godthåbsvej

15.11.21
Dine lokalbiblioteker på Danasvej og Godthåbsvej har fået en makeover, og du kan nu gå på opdagelse i fantastiske bøger udvalgt af en masse læsende mennesker.

Når du i dag træder ind på lokalbibliotekerne på Danasvej og Godthåbsvej, møder du 13 runde borde med bøger - massevis af bøger. Vi kalder dem for "inspiratorier", og har skabt dem sammen med en række mennesker, der på forskellig måde har en forkærlighed for bøger og litteratur.

Hvert bord har sin egen minisamling med bøger, der er knyttet sammen på kryds og tværs. De er udvalgt af lokale læsere, lokale forfattere, bibliotekarer, eksperter, forlæggere og mange flere. Mellem bøgerne finder du film, hvor bordenes værter præsenterer bøgerne, de har udvalgt til dig. Med andre ord: Inspiratorierne er din indgang til nye, overraskende læseoplevelser.

I inspiratorierne kan du blive inspireret af mennesker, der elsker at læse

Herunder følger en kort omtale af alle 13 inspiratorier, først Danasvej, så Godthåbsvej. Udforsk! Opdag! Find!

Biblioteket Godthåbsvej står nu færdigt efter en modernisering og venter på, at corona-restriktionerne ophæves, og vi igen kan nyde de nye lokaler.
- Et inspiratoriebord fyldt med bøger til dig
 

- En række litteraturmennesker har udvalgt bøger til dig. Meterolog Jesper Theilgaard, bibliotekar Helle Kundby, deltager i læsefællesskab Marianne Nielsen, frederiksbergforfatter Kristian Bang Foss, forlægger Andreas Vermehren Holm og frederiksbergforfatter Leonora Christina Skov er blandt de mange værter

___________________________________________________________________________

Otte inspiratorieborde på Danasvej

Frederiksberg læser
Hvad læser de flittigste læsere på Frederiksberg? Svaret findes på bordet "Frederiksberg læser", hvor bibliotekarer har kurateret samlingen med udgangspunkt i de litteratursamtaler vi har med bibliotekets lånere hver eneste dag.

- Lån en bog fra "Frederiksberg læser" fordi de optager din nabo

En anden verden
Hvad nu hvis? På bordet "En anden verden" har tech-journalisterne Anders Høeg Nissen  og Jens Poder valgt deres favoritbøger indenfor genren, hvor videnskab møder fantasien. De to sci-fi-eksperter har kurateret hele bordet, og du kan høre alt om udvælgelsen - et helt særligt draft - i et bonusafsnit af deres podcast Scifisnak

- Lån en bog fra "En anden verden", hvis du ikke er bange for fantasien

Min klassiker 
Kan du finde forbindelserne? Et af bibliotekets læsefællesskaber har udvalgt klassikere, der betyder noget for dem. Dem har de parret med andre skønlitterære bøger, som på den ene eller anden måde sætter klassikerne i perspektiv. Oveni inspirerer bordet dig med fagbøger, der sætter både klassiker og vedhæng i nyt lys. 

- Lån en bog fra "Min klassiker" fordi engagerede læsere fra dit lokalområde har udpeget dem

Frederiksbergforfattere anbefaler
Hvad har Kristian Bang Foss, Malene Ravn, Leonora Christina Skov, og Lars Johansson til fælles? De skriver fantastiske bøger og bor på Frederiksberg! De har valgt deres yndlingsbøger, de bøger der har betydet alt for deres forfatterskaber og bøger, de ville ønske du havde læst.

- Lån en bog fra "Frederiksbergforfattere anbefaler" fordi de har været med til at forme den litteratur, der skrives lige her på Frederiksberg

Kristian Bang Foss har valgt:
Thomas Bernhard - Wittgensteins nevø
Henrich von Kleist - Michael Kohlhaas
Joseph Conrad - Mørkets hjerte 
Franz Kafka: Efterladte fortællinger
Gertrude Stein: Ømme Dupper

Leonora Christina Skov har valgt:
Delphine de Vigan: Alt må vige for natten
Linn Ullmann: De urolige 
Charlotte Brontë: Jane Eyre
Siri Hustvedt: The Blindfold / Med bind for øjnene
J. Bech Nygaard: Guds blinde øje 
Cheryl Strayed: Wild

Lars Johansson har valgt:
Roy Jacobsen: De usynlige
Sofi Oksanen: Renselse
Anthony Doerr: Alt det lys vi ikke ser
Kurt Vonnegut: Slagtehal fem 
Herta Müller: Mit fædreland var en æblekerne

Malene Ravn har valgt:
Sara Stridsberg: Beckomberga 
Tove Ditlevsen: Ansigterne
Amalie Skram: Professor Hieronimus

日本
日本 betyder Japan - på japansk. På bordet finder du de bedste bøger fra det fascinerende land, og vi har fået Murakami-oversætter Mette Holm og ekspert i japansk kultur Charlotte Nellemann til at introducere en vifte af forskellige indfaldsvinkler til Japan på bog.

- Lån en bog fra 日本, fordi høflighed, stil og respekt er lige dig

Verdens bedste
Litterær kvalitet er et stridspunkt, som vi heldigvis aldrig bliver færdige med at rive i. På bordet "Verdens bedste" finder du et kurateret udvalg af prisvindende bøger - bøger der har vundet Nobelprisen, Nordisk Råds Litteraturpris, Pulitzer, Deutscher Buchpreis mv. Altså i autoriseret form: Verdens bedste bøger. Lektor og anmelder Thomas Thurah og litteraturforsker Jon Helt Haarder smører cremen af cremen ud til dig.

- Lån en bog fra "Verdens bedste", fordi der er så mange bøger til meget få priser

Små kloge
Behøver det at være tungt at være oplyst? På inspiratoriebordet med små kloge bøger finder du de bedste fagbøger i kortform. Bøgerne er udvalgt af bibliotekets fagbogseksperter til din baglomme.

- Lån en bog fra "Små kloge" fordi viden udvider horisonten

Sørgelig? Sød? Skæv?
På bordet "Sørgelig? Sød? Skæv?" finder du bøger, der er udvalgt efter deres stemning. Der er triste bøger, der får dig til at græde, feel-good-bøger, der varmer hjertet og endelig overraskende bøger, der får dig til at spærre øjnene op. Bordet er kurateret af vores bibliotekarer.

- Lån en bog fra "Sørgelig? Sød? Skæv" fordi de kan understøtte din stemning eller få dig i en anden

- Udforsk! Opdag! Find! - din næste bog i Bibliotek Frederiksbergs inspiratorier
 

___________________________________________________________________________

Fem inspiratorieborde på Godthåbsvej.

Grønne Bøger
Hvilke naturbøger anbefaler meteorolog Jesper Thielgaard og bioetiker Mikey Gjerris? Grønne bøger er bøger, der handler om naturen og de klimaforandringer, der er i fuld gang med at ændre den. På bordet finder du debatbøger, fotobøger, opslagsværker, romaner og digtsamlinger.

- Lån en bog fra "Grønne bøger" fordi naturen er i os alle

Forfattere læser
Suzanne Brøgger, Asta Olivia Nordenhof, Dorrit Willumsen, Karsten Sand Iversen, Caroline Albertine Minor er blandt de forfattere og oversættere, som har besøgt bibliotekets eksklusive læsekredse gennem de seneste år. På bordet "Forfattere læser" finder du de bøger, som forfatterne selv læser, og vi har fået deltagere fra de forskellige læsekredse til at introducere dem for dig. De fortæller om deres møde med forfatteren og afslører, hvad forfattere læser. 

- Lån en bog fra "Forfattere læser", fordi dem der skriver godt læser godt.

Lille og vågen 
På bordet "Lille og vågen" finder du fantastiske bøger fra små forlag. Mikroforlag er uafhængige udgivere drevet af indre nødvendighed og ydre kærlighed til litteraturens bredde. Det er redaktører fra forlagene Asger Schnacks Forlag, Forlaget Virkelig, Korridor og Chris & Guldmann, der har valgt bøgerne.

- Lån en bog fra "Lille og vågen" fordi der findes masser af guld i sidegaderne

Suzanne Brøgger har valgt:
Anne-Lise Marstrand Jørgensen: Margrete 1  
Pia Juul: Sagde jeg, siger jeg 

Asta Olivia Nordenhof har valgt:
Olga Tokarczuk: Dagens hus, nattens hus
Leo Tolstoj: Ivan Iljitsj' død
James Baldwin: Giovannis værelse
Colson Whitehead: Drengene Fra Nickel

Karsten Sand Iversen har valgt:
Samuel Beckett: Molloy 
Péter Esterházy: Harmonia Cælestis. -
Platon: Samlede værker I-VI

Dorrit Willumsen har valgt:
Marguerite Duras: Elskeren
Annie Ernaux: Min far & Kvinden
Jonas T. Bengtson: Fra Blokken
Sayaka Murata: Døgnkioskmennesket 

Caroline Albertine Minor har valgt:
Joan Dideon: Et år med magisk tænkning
Jaques Robaud: Noget sort
Naja Marie Aidt: Har døden taget noget fra dig så giv det tlbage

9 to 5
"What a way to make a living", synger Dolly Parton på sit megahit om at gå på arbejde. Vi har opkaldt bordet efter sangen, og i samlingen finder du fagbøger og romaner, der handler om fænomenet vi elsker og hader: Arbejde. Bøgerne er udvalgt af arbejdspladsen Biblioteket Frederiksberg.

- Lån en bog fra "9 to 5" fordi fritiden begynder, når arbejdsdagen slutter

Bøgernes bøger
Vi glemmer det ofte, men bogen er et teknologisk mirakel, der har ændret verden for bestandigt. Og det er der selvfølgeligt skrevet bøger om! På bordet "Bøgernes bøger" finder du fagbøger og skønlitteratur, der handler om andre bøger, om at læse bøger, om at skrive bøger, om at arrangere bøger. Samlingen er kurateret af bibliotekets egne formidlere. Længe leve bøgerne!

- Lån en bog fra "Bøgernes bøger", fordi bøger med bøger indeni er svimlende 

_____________________________________________________________________

  • Har du spørgsmål eller noget du vil dele, er du velkommen til at skrive til litteraturformidler Søren Langager Høgh - soho06@frederiksberg.dk
  • Se også oversigt over inspiratoriebordene på MedborgerCentret Nordens Plads her: fkb.dk/inspiratorier2

 

Tags