Masser af bøger til dig på Godthåbsvej

Bliv inspireret på Danasvej og Godthåbsvej

15.11.21
På lokalbibliotekerne på Danasvej og Godthåbsvej kan du gå på opdagelse i en serie kuraterede bogsamlinger, udvalgt af en masse læsende mennesker.

Når du i dag træder ind på lokalbibliotekerne på Danasvej og Godthåbsvej, møder du 13 runde borde med bøger - massevis af bøger. Vi kalder bordene med bøger for "inspiratorier", og har skabt dem sammen med en række mennesker, der på forskellig måde har en forkærlighed for bøger og litteratur.

Hvert bord har sin egen minisamling med bøger, der er knyttet sammen på kryds og tværs. De er udvalgt af lokale læsere, lokale forfattere, bibliotekarer, eksperter, forlæggere og mange flere. Mellem bøgerne finder du film, hvor bordenes værter præsenterer bøgerne, de har udvalgt til dig. Med andre ord: Inspiratorierne er din indgang til nye, overraskende læseoplevelser. Og du kan selvfølgelig stadigvæk finde og reservere andre bøger helt som du plejer.

I inspiratorierne kan du blive inspireret af mennesker, der elsker at læse

Herunder følger en kort omtale af alle 13 inspiratorier, først Danasvej, så Godthåbsvej. Udforsk! Opdag! Find!

Biblioteket Godthåbsvej står nu færdigt efter en modernisering og venter på, at corona-restriktionerne ophæves, og vi igen kan nyde de nye lokaler.
- Et inspiratoriebord fyldt med bøger til dig
 

- En række litteraturmennesker har udvalgt bøger til dig. Meterolog Jesper Theilgaard, bibliotekar Helle Kundby, deltager i læsefællesskab Marianne Nielsen, frederiksbergforfatter Kristian Bang Foss, forlægger Andreas Vermehren Holm og frederiksbergforfatter Leonora Christina Skov er blandt de mange værter

___________________________________________________________________________

Otte inspiratorieborde på Danasvej

Alle aldre
Vi lever i tiden og er fælles om at have en alder. Alderen kan tynge og den kan være en indikator for stor erfaring. Alderen kan virke helt fraværende og blot et vilkårligt tal. "Alle aldre" sætter en ramme omkring bøger (fiktion, non-fiktion, børnebøger), der allesammen udgør vigtige udsagn om alderens væsen.

- Lån en bog fra "Alle aldre" fordi du har en alder lige nu, havde en anden engang og får en tredje ude i fremtiden.

Er du hjemme?
Hjemme er der, hvor hjertet er. På bordet "Er du hjemme?" finder du den bedste litteratur, der beskriver dét at være hjemme, føle sig hjemme, høre til, være ude og så vende hjem. Og hjemme, det er jo alligevel ikke altid der, hvor hjertet er.

- Lån en bog fra "Er du hjemme?", hvis du nogen gange føler dig lidt på udebane.

Forfattere læser
Suzanne Brøgger, Asta Olivia Nordenhof, Dorrit Willumsen, Karsten Sand Iversen, Caroline Albertine Minor er blandt de forfattere og oversættere, som har besøgt bibliotekets eksklusive læsekredse gennem de seneste år. På bordet "Forfattere læser" finder du de bøger, som forfatterne selv læser, og vi har fået deltagere fra de forskellige læsekredse til at introducere dem for dig. De fortæller om deres møde med forfatteren og afslører, hvad forfattere læser. 

- Lån en bog fra "Forfattere læser", fordi dem der skriver godt læser godt.

Suzanne Brøgger har valgt:
Anne-Lise Marstrand Jørgensen: Margrete 1  
Pia Juul: Sagde jeg, siger jeg 

Asta Olivia Nordenhof har valgt:
Olga Tokarczuk: Dagens hus, nattens hus
Leo Tolstoj: Ivan Iljitsj' død
James Baldwin: Giovannis værelse
Colson Whitehead: Drengene Fra Nickel

Karsten Sand Iversen har valgt:
Samuel Beckett: Molloy 
Péter Esterházy: Harmonia Cælestis. -
Platon: Samlede værker I-VI

Dorrit Willumsen har valgt:
Marguerite Duras: Elskeren
Annie Ernaux: Min far & Kvinden
Jonas T. Bengtson: Fra Blokken
Sayaka Murata: Døgnkioskmennesket 

Caroline Albertine Minor har valgt:
Joan Dideon: Et år med magisk tænkning
Jaques Robaud: Noget sort
Naja Marie Aidt: Har døden taget noget fra dig så giv det tlbage

日本
日本 betyder Japan - på japansk. På bordet finder du de bedste bøger fra det fascinerende land, og vi har fået Murakami-oversætter Mette Holm og ekspert i japansk kultur Charlotte Nellemann til at introducere en vifte af forskellige indfaldsvinkler til Japan på bog.

- Lån en bog fra 日本, fordi høflighed, stil og respekt er lige dig

Fik du læst?
Vi har samlet de bedste bøger fra de foregående bogsæsoner, så du kan finde de titler du ikke fik læst.

- Lån en bog fra "Fik du læst?" fordi mange har været der før dig

Filmatiserede bøger
De bedste bøger bliver omsat til film, mens de bedste film sjældent bliver omsat til en bog

- Lån en bog fra "Filmatiserede bøger" fordi bogen altid er bedre

Bøgernes bøger
Vi glemmer det ofte, men bogen er et teknologisk mirakel, der har ændret verden for bestandigt. Og det er der selvfølgeligt skrevet bøger om! På bordet "Bøgernes bøger" finder du fagbøger og skønlitteratur, der handler om andre bøger, om at læse bøger, om at skrive bøger, om at arrangere bøger. Samlingen er kurateret af bibliotekets egne formidlere. Længe leve bøgerne!

- Lån en bog fra "Bøgernes bøger", fordi bøger med bøger indeni er svimlende

 

- Udforsk! Opdag! Find! - din næste bog i Bibliotek Frederiksbergs inspiratorier
 

___________________________________________________________________________

Fem inspiratorieborde på Godthåbsvej.

Min klassiker 
Kan du finde forbindelserne? Et af bibliotekets læsefællesskaber har udvalgt klassikere, der betyder noget for dem. Dem har de parret med andre skønlitterære bøger, som på den ene eller anden måde sætter klassikerne i perspektiv. Oveni inspirerer bordet dig med fagbøger, der sætter både klassiker og vedhæng i nyt lys. 

- Lån en bog fra "Min klassiker" fordi engagerede læsere fra dit lokalområde har udpeget dem

Små kloge
Behøver det at være tungt at være oplyst? På inspiratoriebordet med små kloge bøger finder du de bedste fagbøger i kortform. Bøgerne er udvalgt af bibliotekets fagbogseksperter til din baglomme.

- Lån en bog fra "Små kloge" fordi viden udvider horisonten

9 to 5
"What a way to make a living", synger Dolly Parton på sit megahit om at gå på arbejde. Vi har opkaldt bordet efter sangen, og i samlingen finder du fagbøger og romaner, der handler om fænomenet vi elsker og hader: Arbejde. Bøgerne er udvalgt af arbejdspladsen Biblioteket Frederiksberg.

- Lån en bog fra "9 to 5" fordi fritiden begynder, når arbejdsdagen slutter

Sørgelig? Sød? Skæv?
På bordet "Sørgelig? Sød? Skæv?" finder du bøger, der er udvalgt efter deres stemning. Der er triste bøger, der får dig til at græde, feel-good-bøger, der varmer hjertet og endelig overraskende bøger, der får dig til at spærre øjnene op. Bordet er kurateret af vores bibliotekarer.

- Lån en bog fra "Sørgelig? Sød? Skæv" fordi de kan understøtte din stemning eller få dig i en anden 

Verdens bedste
Litterær kvalitet er et stridspunkt, som vi heldigvis aldrig bliver færdige med at rive i. På bordet "Verdens bedste" finder du et kurateret udvalg af prisvindende bøger - bøger der har vundet Nobelprisen, Nordisk Råds Litteraturpris, Pulitzer, Deutscher Buchpreis mv. Altså i autoriseret form: Verdens bedste bøger. Lektor og anmelder Thomas Thurah og litteraturforsker Jon Helt Haarder smører cremen af cremen ud til dig.

- Lån en bog fra "Verdens bedste", fordi der er så mange bøger til meget få priser

_____________________________________________________________________

  • Har du spørgsmål eller noget du vil dele, er du velkommen til at skrive til litteraturformidler Søren Langager Høgh - soho06@frederiksberg.dk
  • Se også oversigt over inspiratoriebordene på MedborgerCentret Nordens Plads her: fkb.dk/inspiratorier2

 

Tags