Bibliotekets krimiconnaisseur Rebekka med Jo Nesbøs 'Blodmånen'.
Bibliotekets krimiconnaisseur Rebekka med Jo Nesbøs 'Blodmånen'.

Boganbefaling: Blodmånen

22.02.23
Jo Nesbø er tilbage med en ny Harry Hole-krimi.

Som altid er det med en vis ærefrygt at jeg starter på en ny krimi af Nesbø. Og når det ovenikøbet er en ny Harry Hole krimi er det med meget høje forventninger. Disse forventninger blev i den grad indfriet.

Harry Hole befinder sig i Los Angeles for at drikke sig ihjel. Så møder han den aldrende skuespiller Lucille, der er på flugt fra nogle modbydelige narkobanditter. Hjemme i Oslo er to unge kvinder forsvundet, og lederen af Drabsafdelingen, Katrine Bratt, har brug for sin gamle kollega, Oslo politis mest legendariske opdager og den førende ekspert i seriemord, men for hendes chefer er det udelukket at tilkalde Harry Hole.

Hole er tilbage

Men den hovedmistænkte i sagen kontakter Harry og vil have ham på sagen som privatdetektiv, for at bevise sin uskyldighed. Det får Harry til at vende tilbage til Oslo, for klienten er parat til at betale en million dollar for at blive renset, nok til at løse Lucille fra gælden til narkokartellet.

Spænd sikkerhedsselen

Harry Hole samler et utraditionelt efterforskningshold bestående af en kokain­sælgende barndomsven, en korrupt politimand og en kræftsyg psykolog. De har ti dage til at opklare sagen. Allerede nu er du som læser helt opslugt, så det er bare at spænde sikkerhedsselen til en stor krimioplevelse.

Krimioplevelse der får pulsen op

Jo Nesbø mester som få krimigenrens konventioner, men leverer samtidig en meget velskrevet og fuldstændig uforudsigelige krimihistorie med den fordrukne men samtidig meget sympatiske og geniale Harry Hole.  Plottet er udspekuleret og tager adskillige overraskende drejninger undervejs, der i den grad får pulsen op.

Særligt slutningen af historien gav mig flere chok og jeg måtte have lidt ekstra stærk kaffe. Du kan som læser intet andet end at overgive dig til en af de bedste krimiforfattere i verden.

Materialer