Filmanmeldelse: Captain Fantastic

EN UALMINDELIG FAR: Bibliotekets Thomas Hjort Engstrøm har set og anmeldt Viggo Mortensen i den Oscar-nominerede film fra 2016.

I filmen Captain Fantastic fra 2016 spiller Viggo Mortensen hovedrollen som faren til en flok børn, der lever sammen i et paradis ude i naturen.

Her opdrager han børnene i et samfund, som de selv har skabt, langt væk fra civilisationen.

Han mener, at han gennem denne opdragelsesmetode og livsførelse kan lære børnene, alt hvad de behøver.

Sammenstød mellem to verdener

En dag ændres tilværelsen for faren og børnene, da de hører nyheden inde fra byen om, at moren er død.

De vælger at tage af sted til byen for at deltage i begravelsen, selvom svigerforældrene beder faren om at holde sig væk, da de ikke deler hans livssyn og holdningen til, hvad børnene skal lære.
 
Sammenstødet mellem de to forskellige verdener, da faren tager børnene med til civilisationen, skaber en masse konflikter og uventede situationer.

De er ikke vant til at begå sig i denne nye verden, da de altid har levet i et isoleret paradis.

Utraditionel og anderledes

Den dansk-amerikanske skuespiller Viggo Mortensen blev Oscar-nomineret for sin hovedrolle i denne film.

Det er en mere skæv og anderledes rolle, end han plejer at spille. Men det er uden tvivl værd at opleve ham i filmen Captain Fantastic, som er en sjov film, selvom den også har noget drama.

Der sker en række sjove ting i filmen i forbindelse med familiens utraditionelle måde at leve på, som virkelig bliver prøvet af, når de møder resten af familien til begravelsen, som bliver det store samlingspunkt.
       
Filmen er speciel, men humoristisk, og jeg kunne godt lide at se Viggo Mortensen folde sig ud i denne rolle, der viser hans alsidighed som skuespiller.

Filmen får 4,5 stjerner ud af 6

Se filmen på Filmstriben - bibliotekernes streamingtjeneste. 

Materialer