Foto: Filmstriben
Foto: Filmstriben

Filmanmeldelse: Eye in the Sky

DRONEKRIG: Bibliotekets Thomas Hjort Engstrøm har set den intense thriller med bl.a. Helen Mirren.

Filmen Eye in the Sky fra 2015 har Helen Mirren og Alan Rickman i hovedrollerne. Det var Alan Rickmans sidste rigtige rolle, inden han døde i 2016.

Eye in the Sky handler om en dronemission, der bliver styret fra London med Helen Mirrens ledende rolle i spidsen.

Missionen går ud på at overvåge og fange nogle terrorister i Nairobi i Kenya.

Missilangreb eller ej

Ved hjælp af dronen kan de i London holde øje med, hvad der foregår i huset, hvor terroristerne holder til.

Da det på dronebillederne opdages, at terroristerne forbereder et selvmordsangreb, ændrer situationen sig, og Helen Mirren giver ordrer til at rette et missilangreb mod huset i Nairobi.

Men ændringen af missionen gør, at andre skal give deres råd med og komme med den endelige beslutning om at udføre et angreb.

Sælger brød

Samtidig skal ødelæggelsen begrænses så meget så muligt, da et missilangreb vil medføre en eksplosion.

Der diskuteres frem og tilbage, og da der nås til enighed om at udføre angrebet, opstår en ny situation, da en pige i Nairobi sætter sig i nærheden af målet for at sælge brød.

Endnu en gang skal der tages en beslutning. Skal der slås til, mens muligheden er der, eller skal pigen have en chance for at komme væk? Og hvem vil sidde tilbage med det endelige ansvar?

Overraskende spændende

Jeg blev overrasket over, hvor spændende en film Eye in the Sky er. Det er en anderledes måde at lave en krigsfilm på, og jeg synes, det fungerer fint.

Det er ikke krigsscener, der er i centrum her, men i stedet opbyggende spænding gennem de dronebilleder man ser, og de valg der skal tages hos filmens personer.

Skuespillerne gør det alle meget overbevisende. Faktisk så man næsten glemmer, at det er skuespil. Men det er især Helen Mirren og Alan Rickman, der skal fremhæves.

Fastholder spændingen

Eye in the Sky var for mig en rigtig positiv oplevelse, der fastholdt spændingen i sin korte spilletid.

Selvom krig ved hjælp af droner måske kan lyde som et kedeligt emne at se en film om, så bør man give denne film en chance. For kedelig er den ikke.

Baseret på hvor overraskende grebet jeg var af filmen, fortjener den 5 ud af 6 stjerner.

Se filmen på Filmstriben - bibliotekernes streamingtjeneste.  

Materialer