Foto: Filmstriben

Filmanmeldelse: Krudttønden

Bibliotekets Thomas Hjort Engstrøm har set og anmeldt Ole Christian Madsens film om terrorangrebene i København i 2015.

Krudttønden er en dansk film fra 2020, der handler om terrorangrebene, som fandt sted i København på Kulturhuset Krudttønden og Københavns Synagoge den 14. og 15. februar 2015.

Først blev Kulturhuset Krudttønden udsat for et skudangreb den 14. februar, hvor den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard blev dræbt.

Derefter blev Københavns Synagoge udsat for et skudangreb natten til 15. februar, hvor den 37-årige Dan Uzan blev dræbt, da han stod vagt ved Synagogen.

Denne film følger blandt andet gerningsmanden bag terrorangrebene, 22-årige Omar El-Hussein som selv blev skudt og dræbt af politiet.

Skiftende synspunkter

Lars Brygmann spiller rollen som Finn Nørgaard, mens Nikolaj Coster-Waldau spiller rollen som den politimand, der ender med at dræbe Omar El-Hussein.
 
Det meste af filmen drejer sig om den tid, der leder op til den forfærdelige hændelse, og man følger skiftevis de to ofrer Finn og Dan samt gerningsmanden Omar og politibetjenten Rico, hvor sidstnævnte er en fiktiv karakter.

 

Vigtigt emne, men ikke for alvor fængende  

Personligt synes jeg ikke rigtigt, filmen for alvor fænger. Jeg tror, den prøver på at være intens og samtidig respektere ofrerne. Men filmens personer virker ikke interessante. Især den fiktive karakter, politibetjenten Rico virker lidt ligegyldig, da man mest hører om hans egne problemer.

Det er et vigtigt emne, der er lavet en film om her, men det er ikke skruet særligt spændende sammen. Filmen liver dog op til sidst, hvor der virkelig er noget på spil. Men jeg sad med en lidt flad fornemmelse bagefter og kunne ikke helt se den store grund til, hvorfor filmen skulle laves.

Jeg ville gerne have syntes bedre om filmen Krudttønden og anbefaler, at man selv ser den og bedømmer.

Herfra bliver det kun til 3 små stjerner ud af 6.

Se filmen på Filmstriben - bibliotekernes streamingtjeneste. 

Materialer