Læs fede tegneserier derhjemme med Comics Plus

24.03.20
Nåede du ikke lige at hamstre en masse tegneserier inden bibliotekerne blev lukket ned? Fortvivl ikke. Som låner på Biblioteket Frederiksberg har du adgang til over 19.000 tegneserier hjemme fra sofaen.

Vi giver dig nemlig fri adgang til alt indhold i det gigantiske tegneserie univers Comics Plus. Her vil du kunne finde alt fra japansk manga til amerikanske superhelte og europæisk sci-fi for de voksne. Der er tegneserier indenfor alle genrer og til alle aldersgrupper, men alt indhold er på engelsk.

Comics Plus er meget brugervenlig og du kan enten søge efter en bestemt tegneserie, eller browse igennem de forskellige genreopdelinger, for at se hvad der gemmer sig derinde.
Du kan få en vejledning til hvordan du bruger siden lige her.  


Comics Plus kan selvfølgelig også downloades som en app på enten App Store eller Google Play. Bare søg på "Comics Plus Library Edition".

I denne video kan du se en kort introduktion til tjenesten.

 

Mine anbefalinger til dig fra Comics Plus

Stranger Things: The Other Side af Jody Houser, Keith Champagne, Stefano Martino.

Billedresultat for stranger things graphic novel

Netflix-serien Stranger Things blev en fælles kulturel referenceramme for stort set alle, der var børn eller unge i 80erne og så Troldspejlet i 90erne. Den ramte ind i en allerede voksende nørdnostalgi til dengang computerspillene var mere simple og Dungeons and Dragons var the shit.
I denne tegneserieudgave af serien får du mulighed for, at udforske begivenhederne fra den første sæson fra en anden vinkel. Første sæson kredsede omkring det ene af seriens firkløver af drenge, Will, som blev fortabt inde i en mørk parallelverden. Hvad der dog ikke fyldte så meget i første sæson var de oplevelser Will gjorde mens han var på den anden side. I Netflix-serien var fokus i stedet på de resterende tre drenge, Wills mor og bror, samt den lokale politibetjent. 
I denne tegnseriudgave får du mulighed for at følge alle begivenhederne fra Wills synspunkt, samt få et større indblik i verdenen på den anden side.

 

Cthulhu Tales redigeret af Niles Peyer Nelson.

Billedresultat for cthulhu tales

Hvis du trænger til mere undergangsstemning, end hvad en global pandemi kan afstedkomme, så tjek serien Cthulhu Tales ud. En samling af korte enkeltstående fortællinger med udgangspunkt i horrorforfatteren H.P. Lovecrafts Cthulhu Mythos-univers. Et univers fyldt med gamle ondsindede guder, kultister og en gennemgående generel tilstand af angst og paranoia.
Der er indtil videre udkommet 12 tegneserier i serien, og alle er tilgængelige gennem Comics Plus.

 

Inside Moebius af Moebius

Billedresultat for inside moebius

Moebius var det alias den franske tegner og forfatter Jean Giraud brugte når han skrev science fiction-tegneserier. Mest kendt er han dog nok for sin western serie om Løjtnant Blueberry, som han underskrev under sit rigtige navn.
Det er dog under alisaet Moebius, at han efter min mening fik skabt nogle af de største værker i Europæisk tegneseriekunst, herunder især serien Inkalen, som han skrev sammen med den Chilenske filmskaber Jodorowsky.

Trilogien Inside Moebius er et af hans seneste værker. I serien følger vi forfatteren selv, der vandrer rundt i et mærkværdigt ørkenlignende landskab, som vist nok skal forestille hans fantasi. Her møder han karaktererne fra de tegneserier, han igennem årene har skabt, imens han prøver at genfinde sin kreativitet og stoppe med at ryge pot hver dag. Osama Bin Ladin og andre personer fra den virkelige verden dukker også op undervejs. Det er syret, mærkværdigt, navlepillende og ganske eminent udført.