Foto fra filmen "Springtur i Toscana" på Filmstriben

Roadmovies på Filmstriben

Dramaer, thrillers, komedier og fell good-film.

On the road på motorcykel

Vind i håret, asfalt under dækkene, hastighed og duften af benzin. På mortorcyklen udleves drømme, og alt det gamle forsvinder i horisonten.

Mit livs rejse (2005)
Anthony Hopkins har hovedrollen som newzealænderen, Burt Munro, der i mange år har nusset om sin gamle 1920 Indian motorcykel. Nu er han klar til at rejse til Bonneville Salt Flats i Utah for at deltage i den årlige Speed Week. Med fast tro på at den gamle motorcykel kan klare det hele, deltager Burt. Overraskelsen er stor hos de andre racerkører - de har aldrig set noget lignende!

Motorcykel dagbog (2004)
Den 23-årige medicinstuderende Ernesto ”Che” Guevara de la Serna og vennen Alberto Granado kører afsted på en ramponeret motorcykel gennem Argentina, Chile og Peru til Venezuela. Dialogen er vittig og hovedpersonerne svinger godt sammen. Samtidig bliver det en dannelsesrejse for de to, som også ser kontinentets fattigdom, og de hjælper til i en spedalskhedskoloni i Amazonas. 

Roadtrips med suspekte typer

Det kan være fatalt at sætte sig ind i en fremmeds bil, og vold, jalousi og mord kan hurtige komme på dagsordenen. Her er tre roadmovies med massemordere, mordforsøg og røvere.

Kalifornia (1993)
En fotograf og en forfatter kører tværs over USA for at skrive en bog om massemordere. For at dele udgifterne tager de sydstatsparret Early og Adele med. Brad Pitt spiller den utilregnelige, voldige psykopat Early, og Juliette Lewis spiller den naive Adele. Snart bliver det et roadtrip til helvede.

Hell og High Water (2016)
To texasbrødre (Chris Pine og Ben Foster) trodser systemet og røver den kæde af banker, som forsøger at tvinge brødrene til at sælge deres gård. Texas-rangeren Marcus (Jeff Bridges) er lige i hælene på dem, og han er stålsat på at fange dem, inden han skal pensioneres. Filmen har vittige replikker, og kemien mellem skuespillerne er ret fantastisk. 

Ud i det blå - fell good roadmovies

Selvom man er skør, syg eller bare generelt utilfreds med tilværelsen, kan et roadtrip byde på uventede eventyr og nye indsigter.

Springtur i Toscana (2015)
I filmen flygter to meget forskellige kvinder fra et psykiatriske værested i det smukke Toscana. De har begge psykologiske problemer, men grænsen mellem sindsyge og livsglæde er fin. På turen ud i normaliteten spirer deres venskab, og rejsen er båret af en fandenivoldsk tro på, at det hele nok skal gå.

Vores livs ferie (2017)
Ægteparret John (Donald Sutherland) og Ella (Helen Mirren) tager på en spontan tur i deres autocamper. Rejsen ned ad den amerikanske østkyst bliver også en tur på "mindernes boulevard", hvor fortrængninger og hemmeligheder afsløres. De to 70-årige har hver deres sygdomme at slås med, og filmen balancerer mellem komedien og tragedien.

Betties tur (2013). Fransk komediedrama.
Filmen er skrevet specifikt til Catherine Deneuve, som er nærværende og cool i rollen som den kæderygende eks-skønhedsdronning Bettie. Hun er blevet forladt af sin elsker, og hendes restaurant kører dårligt. Hun søger efter en mening med tilværelsen, og en dag tager hun impulsivt på et roadtrip. Det bliver en rejse, hvor hun bl.a. kommer tættere på sit barnebarn, men vigtigst af alt opdager hun, at livet bliver ved med at overraske. 

Filmstriben har spillefilm, dokumentarer og tv-serier, som du kan se online og helt gratis. Log på med CPR-nr. og din bibliotekskode, så kan du se op til 4 film pr. måned. Filmstriben virker bedst, hvis du bruger Chrome, Firefox, Edge eller Safari.