Samtalepapiret tager udgangspunkt i seks scener fra Kejseren af Portugalien og ansporer dig til at tænke og tale videre med bogen. (Tegning: Picryl)

SAMTALEPAPIR - har du prøvet at flygte fra virkeligheden?

29.04.21
Et fællesskab af frederiksberglæsere har endevendt Selma Lagerlöfs roman Kejseren af Portugalien og lavet et samtalepapir til dig.

Nu kan du læse Selma Lagerlöfs store roman Kejseren af Portugalien med støtte i et samtalepapir skabt af andre læsere. Et læsefællesskab har udarbejdet samtalepapiret med udgangspunkt i deltagernes indbydes dialog om værket. De har transformeret deres læseiagttagelser og diskussioner om til kortfattede refleksionsspørgsmål henvendt til dig og dit liv. Alt sammen med reference til seks markante scener i bogen.

Du kan følge med i samtalepapiret mens du læser romanen, og få inspiration til at tale om bogens storladne indhold. Du kan også tyvstarte og bruge samtalepapiret som en pixi-udgave af romanen, og altså læse Kejseren af Portugalien på to minutter. Uanset hvad, handler det om livet, døden og kærligheden, så det er kun godt at have støtte ved hånden.

Hvornår mødte du kærligheden første gang?

Har du oplevet en sorg eller længsel så stor, at du er flygtet fra virkeligheden?

Hvad har fået dig til at sætte dig selv til side for at komme andre til undsætning?

    - tre uddrag fra Samtalepapiret


Du finder samtalepapiret i udlånssalen på Hovedbiblioteket, Frederiksberg, sammen med en god stak Kejseren af Portugalien. Her finder du også Kejserbiblioteket - en bogsamling kurateret af læsefællesskabet med udgangspunkt i samtalepapiret og Kejseren af Portugalien.

Læsefællesskabet om Kejseren af Portugalien er et samarbejde mellem Biblioteket Frederiksberg og Betty Nansen Teatret.

Tags