Foto: Betty Nansen Teatret

Kejseren af Portugalien

Vi dykker ned i Selma Lagerlöfs gribende roman fra 1914.

"Kejseren af Portugalien" udkom i 1914 og omhandler de stærke bånd, findes mellem far og datter. Datteren, Klara Fina, vokser op, får udlængsel og rejser bort. Hun ender med at arbejde som prostitueret i Stockholm. Den nødvendige adskillelse, og den smertefulde erkendelse af datterens erhverv, sender faderen, Jan, ud i en dyb personlig krise. Han kan slet ikke rumme det. Han opfinder fantasilandet Portugalien, indsætter sig selv som kejser og venter på at kejserinden - hans elskede datter - skal vende tilbage.

Månedens Bog

Romanen er på den ene siden en skildring af oprigtig kærlighed og frigørelse, og på den anden side en tragisk skildring af et mennesk i dyb krise.

Dyk ned i den gribende roman, som bibliotekar Lisbeth Kubicki har læst og anmeldt som Månedens bog. 

Bogen "Kejseren af Portugalien" kan lånes på eReolen som e-bog og netlydbog  

Læsefællesskabets Samtalepapir

Siden februar har biblioteket og Betty Nansen Teatret samarbejdet om en udvidet læsekreds om Selma Lagerlöfs roman "Kejseren af Portugalien". Læsefællesskabet er i gang med at udvikle et Samtalepapir, der kan fungere som et redskab til til at gå i dybden med "Kejseren af Portugalien". Læs mere om Læsefælleskabets proces med udarbejdelsen af Samtalepapiret i Kejserens Logbog.

Forløbet om Selma Lagerlöf laves i samarbejde med Betty Nansen Teatret og suppleres af podcasts, højtlæsning og bogposer til børnefamilier. Følg med på bibliotekets hjemmeside, Instagram og Facebook fra d. 6. april - 14. maj.

Tags