Foto: IMDB

True Romance

Bibliotekets Thomas Engstrøm anbefaler True Romance - en film fra 1993, som er skrevet af Tarantino og instrueret af Tony Scott. Se den på Filmstriben, bibliotekernes streamingtjeneste.

God romantisk actionfilm

Filmens rollebesætning består af navne som Christian Slater, Brad Pitt, Gary Oldman, Christopher Walken og Dennis Hopper. Filmen handler om de to unge mennesker, Clarence og Alabama, som møder hinanden i en biograf. De falder hurtigt i snak og finder ud af, at de har samme interesser og efter at have tilbragt hele aftenen sammen, bliver de forelsket.

Senere i filmen ender Clarence og Alabama med at være i besiddelse af en kuffert med kokain, som de troede indeholdte Alabamas ejendele. Kufferten med kokain tilhører nogle gangstere, som kommer efter dem, mens Clarence og Alabama selv stikker af med kufferten for at tjene penge.

Derfor skal du se den

True Romance er en blanding af action og komedie, og filmen balancerer fint mellem de to genrer. Filmen har nogle glimrende scener med sjov og underholdende dialog mellem nogle veloplagte skuespillere. Især en scene, hvor Christopher Walken og Dennis Hopper optræder sammen, indeholder en sjov og festlig dialog, hvor humoren sidder lige hvor den skal. True Romance har generelt meget humor men også meget action. Og både humor og action bliver leveret på en skarp og overbevisende måde, så man lader sig rive med af filmen.

Det er ikke nogen lærerig eller tankevækkende film med en handling, som man husker længe efter, at man har set den. Handlingen er mest sjov og ballade. Men det fungerer, som det skal. Skuespillerne er troværdige og godt castet til rollerne. Filmen varer 2 timer, men tiden går hurtigt, da man er i godt selskab med nogle sjove karakterer.
 
Filmen får 4 store stjerner ud af 6

Se filmen på Filmstriben - bibliotekernes streamingstjeneste

Materialer