Månedens bog i april: Den grønne vej af Anne Enright

03.04.18
Den Grønne vej er en skræmmende familiesaga om stærkt knyttede familiebånd, egoisme og jagten på kærligheden og livets mening

Rosaleen formår ikke rigtigt at elske sine 4 børn og når verden bliver for meget, så går hun i seng og bliver liggende i flere dage. Hendes mand Pat elsker hende, men forstår hende ikke og bliver ret usynlig når moderen ter sig. De 4 børn elsker deres mor, men håndterer hendes både psykiske og fysiske fravær meget forskelligt. De lider alle af en grundlæggende følelse af utilstrækkelighed, som de tager med ind i voksenlivet.

Familiesammenhold?

Det er en roman om sammenhold og ensomhed. Man kan ikke løbe fra at man har noget til fælles med sin familie, men de 4 børn flygter så snart de kan. Nogle fysisk, andre ved hjælp af alkohol og trøstespiseri. De er fysisk og psykisk adskilte og alligvel så er deres mor og søskende en konstant i deres liv, nogle gange som åbne sår og andre gange kun fjernt i bevidstheden

Virkeligheden banker på

Da den nu aldrende Rosaleen beslutter at sælge barndomshjemmet, dukker alle 4 voksne børn op og må sammen og især hver for sig, se barndommens og livets realiteter i øjnene, så de kan finde en måde at komme videre på.

Stærk fortælling

Den grønne vej er en skrækkelig historie om hvordan svigt sætter sine spor. Jeg læste historien mens jeg dels havde ondt af de ensomme mennesker og dels havde lyst til at ruske dem og sige "kom nu videre".

Materialer