Biblioteket Frederiksberg vinder prisen for årets bogsamling 2018
Biblioteket Frederiksberg vinder prisen for årets bogsamling 2018

Biblioteket Frederiksberg vinder pris for Årets Bogsamling

28.01.19
Kommer du tit og glad på dit lokale folkebibliotek for at låne bøger? Kommer du til et bibliotek fyldt med gode bøger på hylderne? Kommer du hjem med de bøger du søgte? Kommer du måske endda hjem med andet og mere, end det du gik efter?

- det var de spørgsmål Danske skønlitterære Forfattere stillede landets læsere og lånere i efteråret 2018. På baggrund af indstillingerne har en trepersoners jury nu fundet frem til, at det er Biblioteket Frederiksberg, som skal modtage prisen for Årets Bogsamling 2018.

Juryen har valgt Biblioteket Frederiksberg, fordi biblioteket på smukkeste vis lever op til kriterierne for at have en virkelig god bogsamling. Sønderborg og Viborg Bibliotek følger rigtig godt med selvom indbyggertallene her er lavere.

”Vi er glade og stolte over at modtage anerkendelse for vores bogsamling, som er en så vigtig del af vores arbejde. At det er borgere på Frederiksberg, som har indstillet os til prisen gør os ekstra glade,” siger Tina Pihl, bibliotekschef på Biblioteket Frederiksberg.  

Bibliotek Frederiksberg får sammen med prisen 50.000 kr. øremærket til indkøb af endnu flere bøger til bibliotekets samling. 

Danske skønlitterære Forfattere modtog 150 indstillinger fordelt på både store og små folkebiblioteker over hele landet. Indstillingerne afslører, at lånere landet over er rigtig glade for og meget engagerede i deres lokale bibliotek - og ikke mindst bibliotekarerne får stor ros.

Blandt de bedste og mest personlige indstillinger fra lånerne har juryen udvalgt tre. Som tak for deres nomineringer får Amalie Ploug fra Hedensted, Nana Jacobsen fra Frederiksberg og Sandra Bello fra Viborg tilsendt et boggavekort på henholdsvis 1.000 kr., 500 kr. og 300 kr.

Prisoverrækkelse
Førsteprisen overrækkes på Frederiksberg Hovedbibliotek torsdag den 31. januar klokken 15.00 – 16.00 med taler, bobler, kaffe og kage samt et litterært indslag. Alle er velkomne.

Jury
Juryen bag den endelige udvælgelse af årets bogsamling bestod af forfatter og formand for Danske skønlitterære Forfattere, Peter Rønnov-Jessen, litteraturformidler på Gentofte Hovedbibliotek Christine Fur Fischer og litteraturredaktør på dagbladet Jyllandsposten, David Jacobsen Turner.

Læs mere om Årets bogsamling: http://aaretsbogsamling.dk/

 

 

 

Tags