Vores bibliotekar Rebekka med David Lagercrantzs 'Memoria'.
Vores bibliotekar Rebekka med David Lagercrantzs 'Memoria'.

Boganbefaling: Memoria

12.12.23
David Lagercrantz har med bogen "Memoria" skrevet en fantastisk velskrevet puslespilskrimi.

Vi møder igen det umage og lidt skæve makkerpar, den distræte Professor Hans Rekke og den sympatiske politiassistent Michaela Vargas (med fine referencer til Holmes/Watson).

Claire Lidman har været død i fjorten år, men Samuel, Claires mand, har i alle årene nægtet at acceptere det. Så da han ser en kvinde, som ligner Claire, i baggrunden på et turistfoto fra Venedig, henvender han sig til Hans Rekke og Michaela Vargas.

Umiddelbart er de begge to skeptiske, men Rekke opdager detaljer på fotografiet, der indikerer, at det faktisk er Claire. Men hvordan kan det lade sig gøre? 

Intelligent og ondsindet fjende

Micaela og Rekke hvirvles ind i opklaringen, der viser sig forbundet til Rekkes fortid og til hans gamle ærkefjende; den meget intelligente og ondskabsfulde Morovia.

Rekkes højtelskede datter Julia får samtidig en ny og ikke ufarlig kæreste. Da sagen således udvikler sig både overraskende, men også rammer ind i familiellivet, må Rekke og Vargas tage alle midler og kundskaber i brug for at overvinde en intelligent, snedig og stærk fjende drevet af et voldsomt behov for hævn.

Mystik og drama

Et intelligent plot fyldt med mystik, som Lagercrantz samler elegant til en dramatisk finale. 

Fremragende underholdning som jeg vil anbefale til dig, der holder af krimier, hvor billedet langsomt bliver samlet brik for brik som i et puslespil.

Bogen er anden selvstændige del med makkerparret Rekke/Vargas, første bind er "Obscuritas"

Materialer