Foto fra Ereolen

Læs Selma Lagerlöfs romaner

Af Anonym
06.04.21
Selma Lagerlöf har skrevet mange andre romaner end Kejseren af Portugalien og Niels Holgersens forunderlige rejse. Se dem alle her.

Berømt i sin egen levetid

Den svenske forfatter Selma Lagerlöf (1858-1940) er en af de få i litteraturens historie, der bliver verdensberømt i sin egen levetid. På mindre end tyve år stiger hun til berømmelsens tinde og krones med Nobelprisen i 1909. Samme år erhverver hun sit barndomshjem, Mårbacka, i Värmland og nedsætter sig der som digterdronning. Selma Lagerlöf er stadig, trods skiftende litterære konjunkturer, en af verdens mest læste forfattere.

Gösta Berling Saga og alle de andre

Hendes debut var romanen Gösta Berling Saga (1891). Den hører stadig til blandt hendes mest populære bøger, men hun skrev siden mange andre romaner. Du kan låne bøgerne her på biblioteket, og mange af dem kan du downloade fra eReolen. Se og lån bøger nederst på siden. 

To anbefalinger

Biblioteket har haft fokus på to af Lagerlöfs fremtrædende romaner, og dem kan du læse mere om her:

Dyk ned i den gribende roman "Kejseren af Portugalien", som bibliotekar Lisbeth Kubicki har læst og anbefalet som Månedens bog.

Bibliotekar Julie Ørum Aquist har beskæftiget sig med den eventyrlig bog "Niels Holgersens forunderlige rejse". Du kan læse hendes anbefaling her. 

Materialer