3D-print - Fra idé til virkelighed (4. - 9. klasse)

Eleverne får oplevelser og kompetencer inden for programmering, digitalt design og 3D-print.

 

I denne workshop får eleverne en inspirerende introduktion til 3D-print, og de skaber deres egen 3D-model. Vi 3D-printer elevernes modeller på biblioteket efter workshoppen, så eleverne cirka en uge efter workshoppen kan få udleveret deres 3D-print.

Indhold i workshoppen

 1. Vi demonstrer, hvordan man let henter en 3D-model af en lille figur, en øloplukker, en nøglering eller lignende på nettet. Bagefter viser vi, hvordan filen forberedes til 3D-print, og vi sætter 3D-printeren i gang med at printe modellen.
 2. Vi fortæller eleverne om nogle af de forskellige 3D-printteknologier, der benyttes i erhvervslivet.
 3. Vi fortæller om hvor 3D-print i dag benyttes, og hvorfor teknologien er smart til produktion af høreapparater, brillestel, implantater, smykker og meget andet.
 4. Eleverne finder sjove eller praktiske 3D-modeller på nettet.
 5. Eleverne lærer at skabe deres egne 3D-modeller i det gratis online-værktøj Tinkercad. De skaber tofarvede skilte med tekst og grafik.
Praktisk information                                                     
 • Målgruppe: 4. til 9. klasse

 • Fag: Håndværk og Design (4. - 7. klasse) og Håndværk og Design valgfag (7. - 9. klasse).

 • Antal deltagere: 1 skoleklasse

 • Varighed: 2 timer

 • Sted: Østsalen, Hovedbiblioteket, Falkoner Allé 3. 2000 Frederiksberg

 • Vi bruger bibliotekets computere, så I behøver ikke at medbringe noget. Eleverne skal arbejde sammen to og to, hvis der er mere end 13 elever med til workshoppen. 

 • Vi tager gerne en dialog om andre tidspunkter end de udbudte via linket. Vi tager også gerne en dialog om muligheden for andre workshops og mindre forløb, der kan hjælpe skolerne med at indfri de bundne læringsmål. Kontakt Erik Moth-Müller, ermy01@frederiksberg.dk.

 

Book her