Skolepraktik på Biblioteket Frederiksberg (8. - 9. klasse)

Har du lyst til at vide, hvad vi laver på biblioteket ud over at låne bøger ud? I efteråret 2024 tilbyder vi en uges skolepraktik, hvor du vil få indblik i, hvordan hverdagen er på et folkebibliotek.

Skolepraktik på Biblioteket Frederiksberg


Så snart det er planlagt, hvilken uge i efteråret 2024, der er skolepraktikforløb, så meldes det ud her på siden.

Du bliver en del af et lille praktikhold med elever fra andre skoler. I løbet af praktikugen skal I arbejde med, hvordan man kan inspirere unge på jeres egen alder til at læse. Du skal være med til at producere anbefalinger og teasers af litteratur – enten som udstilling i biblioteksudlånet eller på sociale medier og bibliotekets hjemmeside.

I løbet af ugen får du viden om, hvordan vi indkøber og udvælger de bøger, vi har i vores samling, og mulighed for at komme med bag kulisserne og se vores store sorteringsanlæg i kælderen, der hjælper os med at holde styr på alle bøgerne. Vi præsenterer de tanker og overvejelser, vi gør os, når vi skal lave en ny udstilling og introducerer dig til, hvordan vi arbejder med inspiration til litteratur og læsning.

Vi gør os umage for at give dig en god og spændende praktikoplevelse! Send en ansøgning til os, hvis du har lyst til at komme i praktik på biblioteket.

Praktisk information                                         
  • Målgruppe/klassetrin: 8.-9. klasse – for elever, der går i skole eller er bosiddende på Frederiksberg

  • Antal deltagere: Max 8 elever

  • Sted: Frederiksberg hovedbibliotek, Falkoner Plads 3, 2000 Frederiksberg

  • Som en del af praktikken, vil du skulle stille op til billeder, som må bruges på bibliotekets digitale kanaler. Vi beder derfor om en samtykkeerklæring, som dine forældre skal underskrive.
    PDF icon Hent samtykkeerklæring børn under 15 år
    PDF icon Hent samtykkeerklæring børn over 15 år

  • Ud fra praktikansøgninger, sammensætter biblioteket, det hold, vi tror, vil fungere bedst sammen

 

Hvis du har spørgsmål til pratikforløbet, kan du skrive til vicebibliotekschef, Helle Jensen på heje04@frederiksberg.