Vinterbøger for de 10-12-årige

Her får du et overblik over de bøger til vinterlæsningen, som biblioteket anbefaler til de 10-12-årige.

"Mit navn er Justice" - fra ca. 10 år

Bøgerne om pigen Justice, foregår i et kostskolemiljø i 1930'ernes England og er detektivromaner i bedste stil. Pige Justice, der drømmer om at blive detektiv, bor på kostskolen Highbury House, hvor hun i løbet af bøgerne skal opklare mysterier, som læseren også kan forsøge at opklare undervejs. 

"Find Tjina" og "Walter og Sibylle" - fra ca. 9 år

I "Find Tjina" forsvinder Svante og Sagas ven, Tjina, på mystisk vis og de to venner kaster sig ud i en større efterforskning for at finde hende. Undervejs finder de ud af, at de måske ikke kendte Tjina så godt som de troede. En spændende og sjov detektivroman for børn.

"Walter og Sibylle" er en velskrevet og medrivende krimi. Walter er blevet besøgsven for pigen Sibylle, som har nogle psyskiske problemer, men er rigtig god til at opklare mysterier. Sammen sætter de sig for at finde ud at hvem, der har stjålet opsparingen til skolens lejrtur fra klubben. 

"Ønskekuglen" og "Olgas hemmelige coronadagbog..."

"Ønskekuglen" er en tænksom og fin tegneserieroman om pigen Vera. hendes forældre skal skilles og Vera skal skifte skole, og hun er ikke specielt glad. Til jul skriver hun en ønskeseddel, der viser sig at have magiske kræfter, når den krølles sammen til en kugle. Langsomt begynder Veras ønsker at gå i opfyldelse, men måkse ikke helt som hun havde forestillet sig.

"Olgas hemmelige coronadagbog" er en sjov og genkendelig roman i dagbogsform, skrevet af pigen Olga, der bliver lukket inde i sit hjem, sammen med sine forældre og to søstre, da coronaen kommer til landet. En fortælling som mange nok kan nikke genkendende til, og man er godt underholdt undervejs, når Olga beskriver sine frustrationer over sin situation.

"Den klamme liste" og "Mit storslåede liv" - fra ca. 9 år

"Den klamme liste" er en samling korte historier om børn i forskellige situationer. Blandt andet historien om Hugo, der spiller alt for meget computer og får forbud mod at spille i en hel måned. I en anden historie hører Lauge en usynlig tyv liste rundt i huset om natten og vi møder også Sigurd, der er bange for at han er for tyk. Bogens velskrevne korte historier er især gode til den hurtige læsestund.

"Mit storslåede liv" er historien om 12-årige Gustsav, der flytter til en ny by, hvor de bor sammen med hans skurpskøre mormor, mens Gustav prøver at ryste sit tidligere liv som mobbeoffer af sig og blive populær på den nye skole. Bogen er sjov og lidt skør, men behandler samtidig alvorlige emner på en fin måde. 

"En rimelig mærkelig krimi"

En virkelig gakket og sjov historie om Frida , der sammen med sin familie tager på tur til Spanien, for at finde hendes mor, der er forsvundet. De får hjælp af en ny GPS, der viser sig at være noget usædvanlig, da der bor en lille dame inde i den. UNdervejs støder de på en del usædvanlige situationer, og bogen er rigtig godt at læse selv fra ca. 10 år, men hele familien og yngre søskende kan være med på en lytter også. En rigtig sjov bog for hele familien.