Min sommerlæsning - spot på bøger til den danske sommer #1

Min sommerlæsning udstillingen for voksne byder på inspiration til din sommerlæsning ud fra tre temaer, sommerfavoritter, bøger til sommerens daseliv og bøger til den danske sommer. Her retter vi solbrillerne mod et par af bøgerne fra temaet bøger til den danske sommer.

Tove Jansson: Sommerbogen

En fortryllende historie om Sophia, en seks år gammel nysgerrig og videbegærlig pige, og hendes farmor. De tilbringer sommeren på en lille ø i den finske skærgård. Sammen strejfer de rundt på øen, svømmer i dybt, forbudt vand, bygger skibe af bark og blade, studerer insekter og blomster, tegner og skriver – men først og fremmest følger de hver især deres egne luner og indfald og taler om tilværelsen og naturens store og små mysterier og undere. Essensen af sommer i en bog.

Karina Demuth: Hej Have

Intet mindre end familiens svar på Grønspættebog til haven og det kan både være have derhjemme og have i sommerhuset. Det er her, I finder alle de praktiske tips og tricks til, hvordan I får succes med jeres egne gulerødder og ærter, vælger og planter det helt rigtige æbletræ, får vejens højeste solsikke, dyrker jeres eget juletræ og tryller smågrene og brændenælder om til verdens bedste kompost. Så er det bare med at finde haveredskaberne frem.

Du finder bøgerne på udstillingen i voksenudlånet, sammen med masser af anden læse inspiration til at få pakket de rigtige bøger til din sommer. Vær opmærksom på at nogle af bøgerne kan være udlånt.

 

Her kan du læse alt om  Min sommerlæsning.

Materialer