Min sommerlæsning - spot på nye sommerfavoritter

Min sommerlæsning udstillingen for voksne byder på inspiration til din sommerlæsning ud fra tre temaer, sommerfavoritter, bøger til sommerens daseliv og bøger til den danske sommer. Her retter vi solbrillerne mod et par af bøgerne fra temaet nye sommerfavoritter.

Jesper Wung-Sung: Kvinde set fra ryggen

I 1890 vender Idas storebror hjem til Stubbekøbing på sommervisit. Med sig har han en ung malerkollega ved navn Vilhelm Hammershøi. Inden sommeren er ovre, er Ida og Vilhelm forlovet. Ida bliver gift med et menneske, der kun vil én ting her i tilværelsen: at male. Det har sin pris, Ida slås med sin rolle, sine følelser og sit sind. Hun bliver Vilhelms livsledsagerske og foretrukne model. I maleri efter maleri, år efter år, står hun  model. Jesper Wung-Sung skræller ind bag lagene af de berømte malerier, og tegner et gribende og følsomt portræt af en kvinde, der hidtil har været usynlig i historien. Det er levende, sansende fortællekunst og mageløst godt skrevet.

Camilla Grebe: Alle lyver

Maria har et godt liv med sin sammenbragte familie sin handicappede søn, sin nye mand, franske Samir, og hans datter, 16-årige Yasmin. Men en kold decembernat bliver Maria vækket til beskeden om, at Yasmin er forsvundet.  Kort efter bliver Samir mistænkt og anholdt for at have slået sin egen datter ihjel. Maria nægter at tro på det, for hun kender sin mand, sin blide, elskelige og omsorgsfulde mand.., Pludselig bliver hun i tvivl. Hvem taler sandt og hvem lyver? 20 år senere skyller et lig af en ung kvinde op af havet, alle tror at det er Yasmin, men det er det ikke. Fremragende psykologisk krimi om, en families hemmeligheder og opløsning, og hvor langt vi vil gå for at beskytte dem, vi holder af.

Du finder bøgerne på udstillingen i voksenudlånet, sammen med masser af anden læse inspiration til at få pakket de rigtige bøger til din sommer. Vær opmærksom på at nogle af bøgerne kan være udlånt.

Her kan du læse alt om Min sommerlæsning.

Materialer