Min sommerlæsning - spot på bøger til den danske sommer #2

Min sommerlæsning udstillingen for voksne byder på inspiration til din sommerlæsning ud fra tre temaer, sommerfavoritter, bøger til sommerens daseliv og bøger til den danske sommer. Her retter vi solbrillerne mod et par af bøgerne fra temaet bøger til den danske sommer.

Charlotte Weitze: Rosarium

I tre dele udfoldes en stor og forgrenet slægtshistorie, der strækker sig over 4 generationer. Bogen fortæller om en familie på flugt, der må flygte ud i skoven, hvor forældrene forsvinder. Deres datter, Esther, bliver boende i skoven og forvandler sig til et grønt skovvæsen, der slår rod i skoven. Efter et spring i tid møder vi botanikeren, oldemor Johanne, der bliver omdrejningspunktet for den familiesaga, romanen udfolder. En meget anderledes roman, der blander flere genrer, blandt andet eventyr og naturvidenskab. Bogen er udvalgt til sommerlæsning fordi naturen spiller en meget stor rolle i historien.

Torben Gang Rasmussen: Vandrerundture i Danmark

Her får du 102 forskellige vandreruter med beskrivelse af de bedste seværdigheder undervejs. Den er både velegnet for hele familien og for den mere entusiastiske vandrer, der søger nye, spændende ruter. Der er vandreruter spredt over hele landet fra Jylland over Sydhavsøerne til Bornhom. Så er det bare med at snøre vandreskoene og komme ud i den danske sommer.

Du finder bøgerne på udstillingen i voksenudlånet, sammen med masser af anden læse inspiration til at få pakket de rigtige bøger til din sommer. Vær opmærksom på at nogle af bøgerne kan være udlånt.

Her kan du læse alt om  Min sommerlæsning.

Materialer